Amerikaanse taart

Amerikaanse taart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze taart is luchtig, smeuïg en heerlijk zoet. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere snack. Hieronder volgt het recept voor Amerikaanse taart.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 125 gram boter, op kamertemperatuur
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 125 ml melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot het licht en luchtig is.

4. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot het goed gemengd is.

5. Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de melk toe en meng tot een glad deeg.

7. Vet een taartvorm in en giet het deeg erin.

8. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

9. Laat de taart afkoelen en bestrijk de bovenkant met poedersuiker.

10. Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs.

Geniet van je Amerikaanse taart!

Amerikaanse taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven