Ajvar

Ajvar is een heerlijke Balkan-gerecht dat gemaakt wordt van geroosterde paprika’s, aubergines en knoflook. Het is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt als dip of als topping voor gegrilde vleesgerechten. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hieronder volgt een recept voor ajvar.

Ingrediënten:

– 2 grote rode paprika’s

– 2 grote aubergines

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel suiker

– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de paprika’s, aubergines en knoflook in kleine stukjes.

3. Leg de stukjes groente op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Rooster de groente in de oven gedurende 20-25 minuten.

5. Haal de groente uit de oven en laat afkoelen.

6. Doe de geroosterde groente in een blender en voeg de zout, peper, suiker en citroensap toe.

7. Blend totdat het een gladde saus is.

8. Serveer de ajvar als dip of als topping voor gegrilde vleesgerechten.

Ajvar

Geef een reactie

Schuiven naar boven