Adukibonen

Adukibonen zijn een heerlijke, veelzijdige peulvrucht die een geweldige toevoeging is aan veel gerechten. Ze zijn een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, waardoor ze een gezonde en voedzame optie zijn voor een maaltijd. In dit recept worden de adukibonen gekookt met knoflook, ui, paprika en tomaten om een smaakvolle, vezelrijke maaltijd te creëren. Serveer deze maaltijd met rijst of een andere koolhydraatrijke aanvulling voor een volledige maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kopjes adukibonen

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gehakt

– 1 rode paprika, gehakt

– 1 blik tomatenblokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de adukibonen toe. Kook de bonen gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, paprika en tomatenblokjes toe en bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de gekookte bonen toe aan de pan met groenten en voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5-7 minuten koken.

4. Serveer de bonen met rijst of een andere koolhydraatrijke aanvulling voor een volledige maaltijd.

Adukibonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven