Linzen vegan

Vegan linzen zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept maken we een veganistische linzensoep met een knapperige topping van geroosterde groenten. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 4 kopjes groentebouillon
– 1 kopje gesneden wortelen
– 1 kopje gesneden courgette
– 1 kopje gesneden paprika
– 1 kopje gesneden tomaten
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Instructies:

1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de linzen, bouillon, wortelen, courgette, paprika en tomaten toe en breng aan de kook.

5. Laat de soep zachtjes koken tot de linzen gaar zijn, ongeveer 20 minuten.

6. Voeg de peterselie toe en kook nog een paar minuten.

7. Serveer de soep met een knapperige topping van geroosterde groenten.

Linzen vegan

Geef een reactie

Schuiven naar boven