Dakos

Dakos is een traditionele Griekse salade die wordt gemaakt met geroosterde tarwe- of maïsbrood, tomaten, feta, olijven en kruiden. Het is een heerlijke, gezonde en voedzame salade die perfect is als lunch of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke dakos salade kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 geroosterde tarwe- of maïsbrood

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 100 gram feta, in blokjes gesneden

– 1/2 komkommer, in blokjes gesneden

– 1/4 kop olijven, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tarwe- of maïsbrood op een bakplaat en bak deze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Haal de geroosterde broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

4. Snijd de tomaten, feta, komkommer en olijven in blokjes.

5. Meng de tomaten, feta, komkommer, olijven, olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper in een grote kom.

6. Verdeel de salade over twee borden en leg de geroosterde broodjes erop.

7. Serveer de salade direct.

Eet smakelijk!

Dakos

Geef een reactie

Schuiven naar boven