Kip bitterballen

Kip bitterballen zijn een heerlijk hapje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker krokant van buiten en zacht en sappig van binnen. Deze kip bitterballen zijn gemaakt met kipfilet, een heerlijke saus en een knapperige korst. Ze zijn perfect als snack of als bijgerecht bij een maaltijd. Hieronder volgt het recept voor kip bitterballen.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels Worcestershire saus

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel zout

– 1 eetlepel peper

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 1 kop paneermeel

– Olijfolie om te frituren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kipfilet toe en bak deze totdat deze gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, Worcestershire saus, peterselie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de eieren toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de bloem toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg de paneermeel toe en roer alles goed door elkaar.

8. Neem een kleine hoeveelheid van het kipmengsel en vorm er kleine balletjes van.

9. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en frituur de kipbitterballen tot ze goudbruin zijn.

10. Leg de kipbitterballen op een bakplaat en zet deze in de oven voor 10 minuten.

11. Serveer de kipbitterballen warm met een heerlijke saus.

Kip bitterballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven