Uienkruier

Uienkruier is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit gesneden uien die worden gekookt in een kruidige saus. Het is een gerecht dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren, waardoor het een lekker en veelzijdig gerecht is. Hieronder volgt een recept voor uienkruier.

Ingrediënten:

– 2 uien, in dunne plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut.

5. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer warm met rijst of aardappelpuree.

Uienkruier

Geef een reactie

Schuiven naar boven