Frikandellen vlaai

Frikandellen vlaai is een heerlijk en eenvoudig te maken gerecht. Het is een heerlijke combinatie van een knapperige bodem, een romige vulling en een krokante topping. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Hieronder volgt het recept voor frikandellen vlaai.

Ingrediënten:

– 500 gram frikandellen

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 2 eieren

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel vanille extract

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels paneermeel

– 2 eetlepels geraspte kaas

– 2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en vanille extract in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een bal.

4. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van een springvorm.

5. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.

6. Verwarm de frikandellen in een pan.

7. Klop de eieren en voeg de melk toe.

8. Voeg de frikandellen toe aan het eimengsel en roer goed.

9. Giet het mengsel in de springvorm en strooi de geraspte kaas en paneermeel erover.

10. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter.

11. Bak de vlaai nog eens 20 minuten in de oven.

12. Laat de vlaai afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Frikandellen vlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven