Crispy tofu

Crispy tofu is een heerlijk veganistisch gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere, knapperige snack of maaltijd die je kunt serveren met een verscheidenheid aan sauzen en groenten. In dit recept leer je hoe je de perfecte crispy tofu kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 blok tofu

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tamari of sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel ahornsiroop

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 theelepel cayennepeper

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje paneermeel

– 1/4 kopje geroosterde sesamzaadjes

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm.

3. Meng de olijfolie, tamari, sesamolie, ahornsiroop, knoflookpoeder, gemberpoeder, paprikapoeder, zout, peper en cayennepeper in een kom.

4. Voeg de blokjes tofu toe aan de marinade en meng goed. Laat de tofu minstens 10 minuten marineren.

5. Meng de bloem, paneermeel en sesamzaadjes in een andere kom.

6. Haal de blokjes tofu uit de marinade en rol ze door het bloemmengsel.

7. Leg de blokjes tofu op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de tofu in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de blokjes goudbruin en knapperig zijn.

9. Serveer de crispy tofu met je favoriete saus en groenten.

Crispy tofu

Geef een reactie

Schuiven naar boven