Tortellini vegetarisch

Tortellini is een heerlijk Italiaans gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke vegetarische tortellini kunt maken. Deze tortellini is gevuld met een mengsel van groenten, kaas en kruiden en wordt geserveerd met een saus van tomaten en basilicum. Het is een heerlijk, gezond en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram tortellini
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 courgettes, in kleine blokjes
– 2 paprika’s, in kleine blokjes
– 200 gram ricotta
– 100 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de courgette, paprika en Italiaanse kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de ricotta en geraspte kaas toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Voeg de gekookte tortellini toe en roer goed door.

8. Garneer met gedroogde basilicum en serveer.

Tortellini vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven