Fruit de mer

Fruit de mer is een heerlijke Franse specialiteit die bestaat uit een mix van verschillende soorten zeevruchten. Het is een lekkere en gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept gebruiken we kreeft, mosselen, garnalen, oesters en inktvis. Deze ingrediënten worden gekookt in een kruidige saus van witte wijn, knoflook, ui, peterselie en citroen. Serveer de fruit de mer met een frisse salade en een glas witte wijn voor een heerlijke maaltijd.

Recept voor Fruit de Mer

Ingrediënten:

– 500 gram kreeft
– 500 gram mosselen
– 500 gram garnalen
– 500 gram oesters
– 500 gram inktvis
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 citroen, gehalveerd
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kreeft, mosselen, garnalen, oesters en inktvis toe en bak gedurende 5 minuten.

3. Voeg de witte wijn, peterselie, citroen, zout en peper toe en breng aan de kook.

4. Laat de saus gedurende 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de fruit de mer met een frisse salade en een glas witte wijn.

Fruit de mer

Geef een reactie

Schuiven naar boven