Creme anglaise

Creme Anglaise is een heerlijke, romige custard-achtige saus die vaak wordt gebruikt als een zoete toevoeging aan desserts. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hieronder volgt een recept voor Creme Anglaise.

Ingrediënten:

– 2 kopjes melk

– 1/2 kopje suiker

– 4 eidooiers

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

Instructies:

1. Verwarm de melk in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de suiker, eidooiers, vanille-extract en zout toe en roer goed.

3. Verlaag het vuur en kook de saus, terwijl je constant roert, totdat de saus dikker wordt.

4. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

5. Serveer de Creme Anglaise bij desserts of als een zoete saus.

Creme anglaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven