Bal gehakt

Bal gehakt is een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. In dit recept gebruiken we een basisbal gehakt, maar je kunt ook andere soorten gehakt gebruiken. We combineren het gehakt met een paar smaakmakers en serveren het met aardappelpuree en groenten. Dit recept is een geweldige manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Ingrediënten:

– 500 gram bal gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bak het in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer het gehakt met aardappelpuree en groenten.

Bal gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven