Meringue taart

Meringue taart is een heerlijke, luchtige en zoete traktatie die perfect is voor elke speciale gelegenheid. Deze taart is gemaakt met een basis van luchtige meringue, gevuld met een romige vulling en versierd met vers fruit. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, maar het resultaat is een verrukkelijke taart die iedereen zal waarderen. Hier is hoe je een meringue taart maakt.

Ingrediënten:

– 4 eiwitten

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 theelepel citroensap

– 1/4 theelepel zout

– 1 kopje slagroom

– 1/2 kopje poedersuiker

– 1/2 kopje vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, etc.)

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten in een schone, droge kom tot ze stijf zijn. Voeg de suiker, vanille-extract, citroensap en zout toe en klop tot alles goed gemengd is.

3. Vet een bakvorm in en giet het eiwitmengsel erin. Bak de meringue in de oven gedurende 1 uur. Laat de meringue afkoelen.

4. Klop de slagroom met de poedersuiker tot het stijf is.

5. Verdeel de slagroom over de meringue en versier met vers fruit.

6. Serveer de meringue taart en geniet ervan!

Meringue taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven