Rundvleessalade

Rundvleessalade is een heerlijke, smakelijke salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag, of als je gewoon zin hebt in iets lekkers. Het is een combinatie van rundvlees, groenten, kruiden en sauzen die samen een heerlijke salade maken. Hieronder volgt het recept voor rundvleessalade.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 wortel, geraspt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de ui, knoflook, paprika’s en wortel toe en bak alles samen tot het gehakt gaar is.

3. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door.

4. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gehakt in ongeveer 20 minuten gaar.

5. Haal de ovenschaal uit de oven en laat de rundvleessalade afkoelen.

6. Serveer de rundvleessalade met wat extra olijfolie en wat vers gehakte kruiden. Eet smakelijk!

Rundvleessalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven