Soufflé

Soufflé is een klassiek Frans gerecht dat een luchtige, licht zoete smaak heeft. Het is een gerecht dat veel tijd en aandacht vereist, maar het resultaat is het waard. Met de juiste ingrediënten en technieken kun je een heerlijke soufflé maken. Hier volgt een recept voor een klassieke kaassoufflé.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 kop melk

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels fijngehakte bieslook

– 2 kopjes geraspte kaas

– 4 eiwitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de melk toe en kook het mengsel op middelhoog vuur, terwijl je het constant roert. Kook het mengsel tot het dik en glad is.

4. Voeg het zout, de peper, de nootmuskaat, de peterselie en de bieslook toe en roer tot alles goed gemengd is.

5. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.

6. Klop de eiwitten in een kom tot ze stijf zijn.

7. Voeg de eiwitten toe aan het kaasmengsel en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.

8. Vet een soufflévorm in met boter en bestuif met bloem.

9. Giet het kaasmengsel in de soufflévorm en zet deze in de oven.

10. Bak de soufflé gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

11. Serveer de soufflé direct uit de oven.

Soufflé

Geef een reactie

Schuiven naar boven