Saus

Saus is een veelgebruikt ingrediënt in veel gerechten. Het is een smaakmaker die het gerecht een extra dimensie geeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke saus kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 blik tomatenpuree

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kop witte wijn

– 1/2 kop kippenbouillon

– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de witte wijn en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven