Met soepgroente

Soepgroente is een heerlijke manier om je maaltijd te beginnen. Het is een gezonde, voedzame en smakelijke optie die je kunt bereiden met een verscheidenheid aan groenten. In dit recept gebruiken we wortelen, uien, knoflook, paprika, courgette, tomaten en kruiden om een heerlijke soep te maken.

Ingrediënten:

– 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 courgette, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels basilicum
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, tomaten, laurierblaadjes, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Roerbak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Laat het 15 minuten koken.

3. Voeg de wortelen toe en laat het nog eens 15 minuten koken.

4. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met een lepel yoghurt en wat vers gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Met soepgroente

Geef een reactie

Schuiven naar boven