Udon noodles biefstuk

Udon noodles biefstuk is een heerlijke Japanse maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van smaakvolle udon noodles, gebakken biefstuk en een heerlijke saus. Deze maaltijd is een perfecte optie voor een snelle lunch of diner. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 200 gram udon noodles

– 200 gram biefstuk, in dunne plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel sesamzaadjes

– 1 eetlepel gesnipperde ui

– 1 eetlepel gesnipperde knoflook

– 1 eetlepel gesnipperde chilipeper

– 1 eetlepel gesnipperde koriander

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de udon noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de biefstuk toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie, suiker, rijstazijn, gemberpoeder, knoflookpoeder, sesamzaadjes, ui, knoflook, chilipeper en koriander toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de udon noodles toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de udon noodles biefstuk met wat extra gesnipperde koriander.

Eet smakelijk!

Udon noodles biefstuk

Geef een reactie

Schuiven naar boven