Citroengras

Citroengras is een veelgebruikte smaakmaker in de Aziatische keuken. Het heeft een frisse, citrusachtige smaak en is een lekkere toevoeging aan veel gerechten. In dit recept gebruiken we citroengras om een heerlijke, smaakvolle saus te maken.

Ingrediënten:

– 2 stengels citroengras

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel gedroogde chilipeper

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Snijd de citroengrasstengels in kleine stukjes.

2. Doe de stukjes citroengras in een kom en voeg de knoflook, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, chilipeper, gember, koriander, komijn, kurkuma en zout toe.

3. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg het water toe en roer nogmaals goed door.

5. Laat de saus minstens een uur marineren.

6. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Citroengras

Geef een reactie

Schuiven naar boven