Grootmoeders hachee

Grootmoeders hachee is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, smaakvolle stoofschotel die gemaakt wordt met rundvlees, uien, wortelen en aardappelen. De smaak wordt versterkt door het toevoegen van kruiden zoals laurier, tijm en piment. Deze hachee is een heerlijke maaltijd die heerlijk smaakt met een stukje roggebrood.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 1 theelepel piment
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels olie
– 1,5 liter bouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg de runderlappen toe en bak deze aan beide kanten bruin.

3. Voeg de wortelen, aardappelen, laurierblaadjes, tijm en piment toe en bak deze nog een paar minuten mee.

4. Voeg de bloem, tomatenpuree, azijn, suiker en bouillon toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.

6. Serveer de hachee met een stukje roggebrood.

Grootmoeders hachee

Geef een reactie

Schuiven naar boven