Koude schotel

Koude schotel is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je kunt serveren als een verfrissende lunch of als een lichte avondmaaltijd. Deze koude schotel is een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder aardappelen, komkommer, tomaat, ui, kip en een lekkere dressing. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke koude schotel.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 komkommer, in plakjes gesneden
– 1 tomaat, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel knoflookpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan en voeg de kipfiletblokjes toe. Bak de kip gedurende 5 minuten.

4. Voeg de ui, komkommer en tomaat toe aan de koekenpan en bak nog eens 5 minuten.

5. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, mosterd, honing, knoflookpoeder, zout en peper.

6. Voeg de gebakken aardappelen, kip en groenten toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

7. Verdeel de koude schotel over 4 borden en serveer direct.

Eet smakelijk!

Koude schotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven