Sushirijst

Sushirijst is een heerlijke Japanse maaltijd die gemakkelijk thuis te bereiden is. Het is een combinatie van rijst, zout, suiker en rijstazijn die wordt gekookt tot een zacht, glanzend mengsel. Het is een basisingrediënt voor veel Japanse gerechten, waaronder sushi. In dit recept leer je hoe je sushirijst kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes sushirijst
– 2 kopjes water
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels rijstazijn

Bereidingswijze:

1. Spoel de sushirijst af onder koud stromend water totdat het water helder is.

2. Breng het water, zout, suiker en rijstazijn aan de kook in een grote pan.

3. Voeg de sushirijst toe en roer goed.

4. Laat de rijst op laag vuur koken totdat het water is opgenomen.

5. Verwijder de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen.

6. Serveer de sushirijst met je favoriete sushi-ingrediënten.

Eet smakelijk!

Sushirijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven