Nasi met kip

Nasi met kip is een heerlijk en eenvoudig Aziatisch gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van kruidige kip, aromatische rijst en verse groenten maakt het een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor nasi met kip.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels olie
– 2 koppen rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 1 paprika, in blokjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 1 eetlepel gedroogde ui

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de ketjap manis, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder en bruine suiker in een kom.

3. Voeg de kippenbouten toe en meng goed.

4. Leg de kippenbouten op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kip gedurende 25 minuten.

5. Verwarm de olie in een wok of grote pan.

6. Voeg de ui, paprika en wortel toe en bak deze gedurende 5 minuten.

7. Voeg de rijst toe en bak deze gedurende 3 minuten.

8. Voeg de sesamzaadjes en gedroogde ui toe en bak deze gedurende 1 minuut.

9. Voeg de gebakken kip toe en roer alles goed door elkaar.

10. Breng op smaak met zout en peper.

11. Serveer de nasi met kip met wat extra ketjap manis.

Eet smakelijk!

Nasi met kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven