Romanesco

Romanesco is een unieke groente die een combinatie is van bloemkool en broccoli. Het heeft een krokante textuur en een licht zoete smaak. Het is een geweldige manier om je maaltijd een boost te geven met een beetje extra smaak en voedingswaarde. Hier is een recept voor een heerlijke romanesco-schotel met knoflook en citroen.

Ingrediënten:

– 1 grote romanesco, gesneden in kleine stukjes

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 theelepel gedroogde oregano

– 1/4 theelepel gedroogde basilicum

– 1/4 theelepel gedroogde tijm

– 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/4 theelepel gedroogde peterselie

– 1/4 theelepel gedroogde knoflookpoeder

– 1/4 theelepel gedroogde ui

– 1/4 theelepel gedroogde paprika

– 1/4 theelepel gedroogde chilipeper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de romanesco op een bakplaat en bestrijk met de olijfolie.

3. Voeg de knoflook, citroensap, zout, peper, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, peterselie, knoflookpoeder, ui, paprika en chilipeper toe.

4. Roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat de romanesco goed bedekt is met de kruiden.

5. Bak de romanesco in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de romanesco gaar is.

6. Serveer de romanesco warm met een salade of als bijgerecht.

Romanesco

Geef een reactie

Schuiven naar boven