Baklava

Baklava is een heerlijk zoet gebak dat afkomstig is uit het Midden-Oosten. Het is een heerlijke combinatie van knapperige bladerdeeg, geroosterde noten en een zoete honing-citroensiroop. Het is een perfecte traktatie voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor het maken van baklava.

Ingrediënten:

– 500 gram bladerdeeg
– 250 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, etc.)
– 150 gram suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 200 gram boter
– 2 eetlepels citroensap
– 1 kopje honing

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Hak de noten fijn en meng deze met de suiker en kaneel.

3. Smelt de boter in een pan.

4. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter.

5. Leg een laag bladerdeeg in de ovenschaal en bestrijk deze met de gesmolten boter.

6. Voeg een laag van de notenmengsel toe en bestrijk deze met de gesmolten boter.

7. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.

8. Bak de baklava in de oven gedurende 30 minuten.

9. Verwarm de honing en voeg het citroensap toe.

10. Haal de baklava uit de oven en giet de honing-citroensiroop over de baklava.

11. Laat de baklava afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Baklava

Geef een reactie

Schuiven naar boven