Coq au vin

Coq au vin is een klassieke Franse gerecht dat bestaat uit kip, wijn, champignons, uien en spek. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Dit recept is een eenvoudige manier om dit traditionele gerecht te maken.

Ingrediënten:

– 4 kippenpoten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 koppen rode wijn
– 2 koppen kippenbouillon
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels verse tijm
– 2 eetlepels verse peterselie
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak de kippenpoten aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de uien, knoflook, tomatenpuree, bloem, tijm, peterselie, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de wijn en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de champignons toe en doe de schaal in de oven.

6. Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar.

7. Serveer de coq au vin met rijst of aardappelpuree.

Coq au vin

Geef een reactie

Schuiven naar boven