Flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, een regio in het zuiden van Duitsland. Het is een dunne pizza-achtige taart met een dunne bodem, belegd met crème fraîche, spek, uien en kaas. Het is een heerlijk, makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd of een snack. Hier volgt een recept voor flammkuchen met spek, uien en kaas.

Ingrediënten:

– 1 pakje pizza deeg
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels crème fraîche
– 2 eetlepels geraspte kaas
– 2 eetlepels gesneden uien
– 2 eetlepels gesneden spek

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

2. Rol het pizza deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

3. Bestrijk het deeg met de olijfolie.

4. Bestrijk het deeg met de crème fraîche.

5. Bestrooi het deeg met de geraspte kaas, gesneden uien en gesneden spek.

6. Bak de flammkuchen in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de bodem goudbruin is.

7. Serveer de flammkuchen warm.

Flammkuchen

Geef een reactie

Schuiven naar boven