Vlakscherm afzuigkappen van 60 cm breed


Als je op zoek bent naar een afzuigkap die niet te veel opvalt, maar wel effectief zijn werk doet, dan is een vlakscherm afzuigkap van 60 cm breed misschien wel iets voor jou. Deze afzuigkappen zijn namelijk relatief slank en discreet, terwijl ze toch voldoende afzuigkracht hebben om je keuken fris en vrij van kookgeurtjes te houden. Maar welke vlakscherm afzuigkap moet je kiezen? In dit artikel bespreken we de beste opties voor verschillende budgetten en situaties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom kiezen voor een vlakscherm afzuigkap?

Voordat we de beste vlakscherm afzuigkappen van 60 cm breed bespreken, is het goed om stil te staan bij de voordelen van dit type afzuigkap. Ten eerste zijn vlakscherm afzuigkappen relatief smal en laag, waardoor ze niet te veel opvallen in je keukeninterieur. Daarnaast zijn ze vaak relatief voordelig in vergelijking met andere typen afzuigkappen. Bovendien zijn ze makkelijk te installeren en te onderhouden. Tot slot zijn moderne vlakscherm afzuigkappen vaak voorzien van handige functies, zoals een timer, verlichting en een afstandsbediening.

Budgetoptie: ETNA T4406LRVS

Als je op zoek bent naar een betaalbare vlakscherm afzuigkap van 60 cm breed die toch effectief zijn werk doet, dan is de ETNA T4406LRVS een goede optie. Deze afzuigkap heeft een maximale afzuigcapaciteit van 326 m³/uur en is voorzien van een handige energiebesparende functie. Wel moet je er rekening mee houden dat deze afzuigkap iets meer geluid maakt dan duurdere modellen.

Mid-range: Inventum AKV6000RVS

De Inventum AKV6000RVS is een goede vlakscherm afzuigkap voor een redelijke prijs. Deze afzuigkap heeft een maximale afzuigcapaciteit van 326 m³/uur en is voorzien van handige functies, zoals verlichting en een afstandsbediening. Daarnaast is deze afzuigkap relatief stil, waardoor je er tijdens het koken geen last van hebt.

Top-of-the-line: Siemens LC98BI542

Als je op zoek bent naar een vlakscherm afzuigkap van 60 cm breed die werkelijk alles kan, dan is de Siemens LC98BI542 de ultieme optie. Deze afzuigkap heeft een maximale afzuigcapaciteit van 680 m³/uur en is voorzien van handige functies, zoals een timer, verlichting en een afstandsbediening. Bovendien is deze afzuigkap zeer stil en energiezuinig.

Inbouwoptie: Novy D6830

Als je een vlakscherm afzuigkap wilt die volledig in je keukeninterieur opgaat, dan is de Novy D6830 een goede optie. Deze afzuigkap wordt namelijk volledig weggewerkt achter een meubelpaneel, waardoor deze vrijwel onzichtbaar is als je hem niet gebruikt. Toch heeft deze afzuigkap een maximale afzuigcapaciteit van 729 m³/uur en is hij voorzien van diverse handige functies.

Voordelen van een vlakscherm afzuigkap

– Relatief slank en discreet
– Vaak beter betaalbaar dan andere typen afzuigkappen
– Makkelijk te installeren en te onderhouden
– Vaak voorzien van handige functies, zoals een timer en verlichting

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vlakscherm afzuigkap?

Bij het kiezen van een vlakscherm afzuigkap van 60 cm breed zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. De belangrijkste factoren zijn:

– Maximale afzuigcapaciteit: hoe hoger dit getal, hoe beter de afzuigkap zijn werk doet.
– Geluid: als je niet te veel geluid wilt, kies dan een afzuigkap met een laag geluidsniveau.
– Energiezuinigheid: moderne afzuigkappen zijn steeds zuiniger in energieverbruik, waardoor je op de lange termijn geld kunt besparen.
– Handige functies: denk hierbij aan verlichting, een afstandsbediening, een timer en een vetfilter.

Conclusie

Een vlakscherm afzuigkap van 60 cm breed is een goede optie als je op zoek bent naar een effectieve afzuiging die niet te veel opvalt. De beste opties voor verschillende budgetten en situaties zijn de ETNA T4406LRVS, de Inventum AKV6000RVS, de Siemens LC98BI542 en de Novy D6830. Bij het kiezen van een vlakscherm afzuigkap moet je letten op de maximale afzuigcapaciteit, het geluidsniveau, de energiezuinigheid en de handige functies.

Veelgestelde vragen

1. Is een vlakscherm afzuigkap makkelijk te installeren?

Ja, over het algemeen zijn vlakscherm afzuigkappen relatief makkelijk te installeren. Vaak kun je de afzuigkap eenvoudig aan de muur of het plafond bevestigen en aansluiten op het luchtkanaal.

2. Moet ik een speciaal luchtkanaal aanleggen voor een vlakscherm afzuigkap?

Het is aan te raden om een luchtkanaal aan te leggen dat specifiek is ontworpen voor gebruik met een afzuigkap. Zo voorkom je dat er geurtjes en vetdeeltjes in het luchtkanaal blijven hangen.

3. Kan ik een vlakscherm afzuigkap ook aansluiten op het recirculatiesysteem?

Ja, dit is in veel gevallen mogelijk. Bij een recirculatiesysteem wordt de lucht niet naar buiten afgevoerd, maar gezuiverd en weer in de keuken geblazen.

4. Moet ik naast de aanschafkosten ook rekening houden met onderhoudskosten?

Ja, het is belangrijk om de filters van je afzuigkap regelmatig schoon te maken of te vervangen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

5. Zijn detachabale vetfilters handiger in gebruik dan vaste vetfilters?

Ja, over het algemeen zijn detachabale vetfilters handiger, aangezien deze eenvoudig verwijderd en schoongemaakt kunnen worden. Een vast vetfilter moet daarentegen in zijn geheel vervangen worden.

Vlakscherm afzuigkappen van 60 cm breed
Schuiven naar boven