Vacuumblenders


De laatste jaren is er een nieuwe technologie op het gebied van blenderen steeds populairder geworden: de vacuumblender. Maar wat is een vacuumblender precies en wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden, en gaan we dieper in op het functioneren van een vacuumblender en de beste merken op de markt.

Wat is een vacuumblender?

Een vacuumblender is een apparaat dat voedsel kan blenden en uberhaupt een vacuum kan creëren in de blenderkan. Dit gebeurt door middel van een pompsysteem die lucht uit de kan zuigt. Het belang van het creëren van een vacuum tijdens het blenden van voedsel is om oxidatie te voorkomen. Door oxidatie kunnen belangrijke voedingswaarden verloren gaan.

Waarom zijn vacuumblenders effectiever dan traditionele blenders?

Zoals hiervoor al werd vermeldt, zorgt het verminderen van oxidatie er voor dat belangrijke voedingsstoffen behouden blijven in het eindproduct. Dit is vooral belangrijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in gezonde voeding. Vacuumblenders kunnen ook effectiever zijn qua smaak en diepte van smaak, doordat de structuur en voedingsstoffen van het voedsel behouden blijft. Dit verschil is vooral te merken bij groene smoothies, waarbij de smaak en kleur van het drankje verbeterd wordt door het behoud van de voedingsstoffen.

Wat zijn enkele van de beste merken van vacuumblenders?

Er zijn een aantal merken op de markt die vacuumblenders aanbieden. Het belangrijkste is om te kijken naar comfort, de kracht van de blender, en naar de grootte en kwaliteit van de blenderkan. Bekende merken die vacuumblenders verkopen zijn: Vitamix, Blendtec, Philips, en Nutribullet.

Vitamix

De Vitamix A3500 is een populaire vacuumblender die wordt aangeprezen door veel professionals. Dankzij de capaciteit van de kan kan er gemakkelijk voor een familie een groene smoothie worden gemaakt. Ook is de blender relatief stil en heeft het een lange levensduur.

Blendtec

Blendtec staat bekend om zijn innovatie. De blenders hebben een krachtige motor en een groot aantal voorgeprogrammeerde opties. Ook hebben de blendtec blenders een groot, helder LCD-display en een duurzame kan.

Philips

De Philips HR3756 Avance Collection-airfryer-blender kan meer dan alleen blenden – hij komt ook met een airfryer. Het toestel heeft 2 apparaten in een gadget, zodat men kan frituren, bakken en grillen, naast het maken van smoothies. Deze blender kan tot 2000W gaan en heeft 50 procent meer vermogen om zeer effectief te zijn.

Nutribullet

De Nutribullet legt de nadruk op eenvoud. Het merk is vooral bekend om het feit dat het makkelijk is te gebruiken en schoon te maken. Bovendien is de blenderkan gemakkelijk mee te nemen, waardoor het perfect is om mee te nemen op reis of naar het werk.

Conclusie

Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een vacuumblender. Het belangrijkste voordeel is echter de bescherming en het behoud van voedingsstoffen, wat resulteert in gezonder en smaakvoller voedsel. Het is belangrijk om te kijken naar merken die hoogwaardige blenders aanbieden, met een sterke motor, duurzame kan en gebruikersvriendelijke opties. Elk van de bovengenoemde merken biedt uitstekende opties voor vacuumblenders.

Veelgestelde vragen

1. Wie kan profiteren van een vacuumblender?

Iedereen die geïnteresseerd is in gezond eten kan baat hebben bij het gebruik van een vacuumblender. Het behoud van voedingsstoffen leidt tot gezondere en smaakvoller voedsel.

2. Wat is het verschil tussen een vacuumblender en een normale blender?

Het belangrijkste verschil tussen vacuumblenders en normale blenders is de functie om een vacuum te creëren tijdens het blenden van voedsel. Door het verminderen van oxidatie biedt dit meer smaak en behoud van voedingsstoffen van het eindproduct.

3. Kan ik mijn normale recepten gebruiken met een vacuumblender?

Ja, recepten die je al hebt kunnen in principe worden gebruikt in een vacuumblender. Echter zou men moeten experimenteren met de juiste hoeveelheid ingrediënten in verhouding tot de grootte van de kan, de kracht van de motor, en de snelheidsinstellingen.

4. Wat zijn de nadelen van een vacuumblender?

Het grootste nadeel is wellicht de prijs – vacuumblenders zijn meestal aanzienlijk duurder dan normale blenders. Daarbij moet er altijd rekening gehouden worden met het onderhoud van de blender en de kosten van de vervangende onderdelen.

5. Kan ik een vacuumblender gebruiken voor het maken van soep?

Ja, vacuumblenders kunnen ook worden gebruikt voor het maken van soep. Het zorgt voor een gladde en romige textuur van de soep, waarbij de voedingsstoffen van de groenten behouden blijven.

Vacuumblenders
Schuiven naar boven