Stoves fornuizen


Stoves fornuizen zijn al meer dan honderd jaar geliefd bij thuiskoks en professionele koks vanwege hun betrouwbare kwaliteit en unieke ontwerpen. Dit Britse merk produceert al sinds 1920 hoogwaardige fornuizen met een reputatie voor duurzaamheid en kwaliteit. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van Stoves fornuizen, hun assortiment en waarom deze fornuizen zo populair zijn.

De geschiedenis van Stoves fornuizen

Het bedrijf Stoves is opgericht in 1920, destijds bekend als de “Stove en Pipe Company”. Het bedrijf was gespecialiseerd in het maken van thermostaten, ovens en fornuizen. In de jaren ’50 begon Stoves met de productie van gasfornuizen, wat een gigantische stap voorwaarts was en al snel populair werd bij huishoudens in heel Groot-Brittannië.

Van de jaren ’70 tot midden jaren ’80 werd het bedrijf gekenmerkt door veranderingen in eigendom. In 1985 werd het gekocht door B.C.C. Industries en het merk kreeg een nieuwe naam: Stoves Newhome. Zoals de naam al aangeeft, was het bedrijf gericht op het creëren van “nieuwe huishoudelijke apparaten”.

Vandaag de dag is Stoves onderdeel van Glen Dimplex Home Appliances Ltd. en produceert het bedrijf fornuizen die in het Verenigd Koninkrijk zijn ontworpen en gebouwd, en die wereldwijd worden verkocht.

Het assortiment van Stoves fornuizen

Stoves heeft een breed assortiment fornuizen die variëren in grootte, ontwerp en brandstoftype. Er zijn inbouw- en vrijstaande modellen, elektrische en gasfornuizen, en zowel traditionele als moderne ontwerpen.

Onder de bekendste modellen van Stoves zijn de Sterling, Richmond en Elise. Deze fornuizen behoren tot de populairste uit het assortiment vanwege hun betrouwbare kwaliteit en stijlvolle ontwerp. Deze fornuizen zijn perfect voor zowel de professionele kok als de thuiskok die op zoek is naar een fornuis waar ze op kunnen vertrouwen.

Stoves fornuizen zijn beschikbaar als duel-fuel en all-electric. Duelfuel fornuizen bieden het beste van twee werelden: gas voor de kookplaat en elektriciteit voor de oven. Elektrische fornuizen hebben echter het voordeel dat ze vaak energiezuiniger zijn en ook beter presteren bij het koken.

Waarom zijn Stoves fornuizen zo populair?

Stoves fornuizen zijn al jarenlang populair vanwege meerdere redenen. In de eerste plaats bieden ze betrouwbare kwaliteit. De kwaliteit van een Stoves fornuis is uitstekend en garandeert jarenlang kookplezier. Een ander voordeel is dat Stoves fornuizen beschikbaar zijn in een breed scala aan ontwerpen. Dit betekent dat er voor elke stijl en elk type keuken wel een passend model te vinden is.

Veel mensen die voor een Stoves fornuis kiezen, doen dit vanwege de duurzaamheid. Stoves fornuizen zijn bekend om hun lange levensduur en zijn in de loop der jaren een vertrouwde naam geworden in de keuken.

Conclusie

Een Stoves fornuis biedt uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en stijlvol ontwerp. Er is een breed scala aan modellen beschikbaar, in verschillende ontwerpen, maten en met verschillende brandstoftypes. Dit maakt het ook gemakkelijk om een geschikte keuze te vinden voor elke keukenstijl en smaak. Als u op zoek bent naar een betrouwbaar, duurzaam fornuis met een prachtig design, is Stoves de perfecte keuze.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Stoves fornuizen energiezuinig?
Ja, afhankelijk van het model kunnen Stoves fornuizen energiezuinig zijn. Elektrische modellen staan erom bekend dat ze energiezuiniger zijn dan gasmodellen.

2. Zijn Stoves fornuizen duur?
Stoves fornuizen kunnen een flinke investering zijn, afhankelijk van het model dat u kiest. Investeer echter in een betrouwbare kwaliteit fornuis levert vaak jarenlang kookplezier op.

3. Waar kan ik Stoves fornuizen kopen?
Stoves fornuizen zijn verkrijgbaar bij geselecteerde dealers. Via de website van Stoves kunt u eenvoudig de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt vinden.

4. Zijn Stoves fornuizen gemakkelijk te onderhouden?
Het onderhoud van Stoves fornuizen is relatief eenvoudig. Voor het dagelijks onderhoud volstaat het om de binnenzijde en kookplaten schoon te maken. Er zijn tevens professionele reinigingsmiddelen beschikbaar voor een diepere reiniging.

5. Hebben Stoves fornuizen geluidsbeperkingen?
Nee, Stoves fornuizen hebben geen speciale geluidsbeperkingen. Net als andere fornuizen, kunnen sommige modellen echter wel wat geluid maken tijdens het gebruik van de oven of kookplaat.

Stoves fornuizen
Schuiven naar boven