Staafmixers best getest door consumentenbond


Als het gaat om het maken van soepen, sauzen en smoothies, is een staafmixer een onmisbaar hulpmiddel in de keuken. Maar hoe weet je welke staafmixer de beste is voor jouw behoeften? Om het antwoord op deze vraag te vinden, heeft de Consumentenbond de top staafmixers beoordeeld op prestatie, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Hier zijn de resultaten van hun tests, samen met onze analyse van de topkeuzes.

De beste staafmixers van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de volgende staafmixers gekozen als de beste in hun tests:

1. Braun MultiQuick 7 MQ735 Sauce

De Braun MultiQuick 7 MQ735 Sauce heeft een uniek design met een gebogen staafmixervoet, wat het makkelijker maakt om ermee te werken. Hij heeft een vermogen van 750 watt en een Speed ​​Braker functie, wat hem perfect maakt voor het pureren van voedsel. Hij is ook stiller dan de meeste staafmixers, wat handig kan zijn als je vroeg in de ochtend of laat in de avond werkt.

2. Philips Daily Collection HR1600

De Philips Daily Collection HR1600 is een betaalbare staafmixer met een vermogen van 550 watt. De staafmixervoet is gemaakt van roestvrij staal en heeft een antispatdeksel om morsen te voorkomen. De HR1600 heeft ook een turboknop, wat handig kan zijn bij het werken met taaie ingrediënten.

3. Bosch MSM67140

De Bosch MSM67140 heeft een vermogen van 750 watt en is een van de krachtigste staafmixers in deze lijst. Hij heeft een ergonomisch ontwerp en een rubberen handgreep die comfortabel in de hand ligt. De staafmixervoet is gemaakt van roestvrij staal en is afneembaar en vaatwasserbestendig.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een staafmixer?

Bij het kiezen van een staafmixer zijn er verschillende factoren waar je op moet letten:

Wattage

Hoe hoger het wattage van de staafmixer, hoe krachtiger hij zal zijn. Als je vaak taaie ingrediënten zoals bevroren fruit of noten verwerkt, is een staafmixer met een wattage van minimaal 500 aan te raden.

Accessoires

Sommige staafmixers worden geleverd met accessoires zoals een garde, hakmolen of mengbeker. Als je van plan bent om deze accessoires te gebruiken, is het handig om te zoeken naar een staafmixer die ze al heeft, of die compatibel is met accessoires die je apart kunt kopen.

Ergonomie

Het is belangrijk om een staafmixer te kiezen die comfortabel in de hand ligt en niet te zwaar is. Zo voorkom je vermoeidheid of zelfs pijn bij het langdurig gebruik.

Conclusie

Het kiezen van de juiste staafmixer kan een hoop verschil maken in de keuken. Als je op zoek bent naar een staafmixer met goede prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, raden we je aan om te kiezen voor de Braun MultiQuick 7 MQ735 Sauce, de Philips Daily Collection HR1600 of de Bosch MSM67140. Zorg ervoor dat je let op het wattage, de accessoires en de ergonomie van de staafmixer die je kiest.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik met een staafmixer ijs pureren?

Ja, maar niet alle staafmixers zijn krachtig genoeg. Kies voor een staafmixer met een wattage van minimaal 500 om ijs te kunnen pureren.

2. Zijn staafmixers makkelijk schoon te maken?

Ja, de meeste staafmixervoeten zijn afneembaar en vaatwasserbestendig. Let op de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken van je staafmixer.

3. Kan ik een staafmixer gebruiken om grotere hoeveelheden te pureren?

Het hangt af van de grootte van je staafmixer en het wattage. Als je meer dan een paar kopjes voedsel moet pureren, raden we je aan om een ​​staafmixer met een vermogen van minimaal 750 watt te kiezen.

4. Kan ik een staafmixer gebruiken om deeg te kneden?

Nee, een staafmixer is niet geschikt voor het kneden van deeg. Gebruik hiervoor een keukenmachine met deeghaak.

5. Hoe kan ik mijn staafmixer veilig gebruiken?

Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt en de staafmixer op de juiste manier gebruikt. Houd je handen en keukengerei uit de buurt van de staafmixervoet als de staafmixer aan staat.

Staafmixers best getest door consumentenbond
Schuiven naar boven