Softstart mixers


Heb je ooit geprobeerd om een beslag te mixen, alleen om te eindigen met een grote rommel? Of misschien heb je wel eens een mixer gebruikt die zo hard begon te draaien dat alles uit de kom vloog. Gelukkig is er een oplossing: softstart mixers. Maar wat zijn deze mixers precies en waarom zijn ze zo handig? Lees verder om erachter te komen.

Wat is een softstart mixer?

Een softstart mixer is, zoals de naam al aangeeft, een mixer die langzaam op gang komt (ook wel een “zachte start” genoemd). In plaats van direct op volle kracht te gaan draaien, begint de mixer langzaam en bouwt hij geleidelijk aan snelheid op.

Waarom is een softstart mixer handig?

Er zijn verschillende redenen waarom een softstart mixer handig kan zijn. Hier zijn er een paar:

Betere controle

Met een softstart mixer heb je meer controle over het mengproces. Omdat de mixer langzaam begint, kun je rustig beginnen met mixen en geleidelijk aan de snelheid opvoeren. Dit betekent dat je minder kans hebt op knoeien of morsen.

Minder lawaai

Een mixer die direct op volle kracht begint te draaien kan behoorlijk wat lawaai maken. Een softstart mixer begint echter rustig en wordt geleidelijk aan luider. Dit kan ervoor zorgen dat het mixproces minder storend is voor anderen in de buurt.

Minder kans op beschadiging

Als een mixer te snel begint te draaien, kan dit ervoor zorgen dat het mengsel over de rand van de kom spat en uiteindelijk op de motor terechtkomt. Dit kan de mixer beschadigen. Met een softstart mixer heb je minder kans op dit soort ongelukjes.

Geschikt voor kwetsbare ingrediënten

Sommige ingrediënten, zoals eiwitten of slagroom, kunnen gevoelig zijn voor te hard mixen. Met een softstart mixer kun je deze ingrediënten rustig en gelijkmatig mixen zonder ze te beschadigen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een softstart mixer?

Als je overweegt om een softstart mixer te kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

– Vermogen: Hoe krachtig is de motor van de mixer? Dit kan variëren van 200 watt tot meer dan 1000 watt.

– Capaciteit: Hoe groot is de kom van de mixer? Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is voor de hoeveelheid ingrediënten die je wilt mixen.

– Accessoires: Worden er extra accessoires meegeleverd, zoals gardes of deeghaken?

Onze favoriete softstart mixers

Als je op zoek bent naar een softstart mixer, kunnen we deze modellen aanbevelen:

1. KitchenAid Artisan Mixer: Deze iconische mixer heeft een softstart-functie en wordt geleverd met een scala aan accessoires.

2. Kenwood Chef XL: Deze veelzijdige mixer heeft een krachtige motor en wordt geleverd met een grote capaciteit kom.

3. Bosch MUM5: Deze mixer heeft een vermogen van 1000 watt en wordt geleverd met drie accessoires.

Conclusie

Een softstart mixer is een handige tool voor iedereen die graag bakt of kookt. Door geleidelijk aan op gang te komen, biedt deze mixer meer controle, minder lawaai en minder kans op beschadiging. Let bij het kiezen van een mixer op het vermogen, de capaciteit en de bijgeleverde accessoires. Met een van onze aanbevolen modellen kun je de culinaire superster worden die je altijd al hebt willen zijn.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een softstart mixer en een standaard mixer?

Een softstart mixer begint langzaam en bouwt geleidelijk aan snelheid op, terwijl een standaard mixer direct op volle kracht begint te draaien.

2. Kan ik met een softstart mixer nog steeds harde ingrediënten mixen?

Ja, een softstart mixer kan nog steeds harde ingrediënten mixen. Het verschil is dat je meer controle hebt over het proces.

3. Heeft een softstart mixer meer onderhoud nodig dan een standaard mixer?

Nee, een softstart mixer heeft niet meer onderhoud nodig dan een standaard mixer.

4. Wat is de prijsklasse van een softstart mixer?

De prijs van een softstart mixer kan variëren van enkele tientjes tot meer dan duizend euro, afhankelijk van het merk en de specificaties.

5. Kan ik een softstart functie toevoegen aan mijn huidige mixer?

Nee, helaas kun je geen softstart functie toevoegen aan een mixer die hier niet voor is ontworpen. Het is beter om een speciale softstart mixer aan te schaffen.

Softstart mixers
Schuiven naar boven