Siemens magnetrons met geen draaiplateau


In de afgelopen jaren zijn er steeds meer fabrikanten die experimenteren met magnetrons zonder draaiplateau. Een van de meest vooruitstrevende merken in deze ontwikkeling is Siemens. Siemens heeft een aantal magnetrons in het assortiment die geen draaiplateau hebben en wauw, wat een verschil maakt dat!

In dit artikel zullen we de voordelen van Siemens magnetrons zonder draaiplateau bespreken en enkele van hun populairste modellen bekijken. We zullen ook tips geven over hoe je het meeste uit je magnetron kunt halen en hoe je deze als een pro kunt gebruiken.

Wat is een Siemens magnetron zonder draaiplateau?

Bij traditionele magnetrons wordt het voedsel op een draaiend plateau geplaatst en wordt het door het roterende platform gelijkmatig verhit. Bij Siemens magnetrons zonder draaiplateau wordt het voedsel niet op een draaiend platform geplaatst, maar wordt het gelijkmatig besproeid met microgolven door middel van een draaiende antenne. Dit zorgt voor een gelijkmatigere en snellere verhitting van het voedsel.

Voordelen van Siemens magnetrons zonder draaiplateau

Er zijn vele voordelen verbonden aan magnetrons zonder draaiplateau, en Siemens magnetrons zijn in dit opzicht niet anders. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van Siemens magnetrons zonder draaiplateau:

1. Grotere capaciteit

Magnetrons zonder draaiplateau bieden een grotere bruikbare ruimte ten opzichte van traditionele magnetrons met draaiplateau. Dit komt doordat er bij afwezigheid van een roterend platform meer voedsel in de magnetron past. Siemens magnetrons zonder draaiplateau bieden aanzienlijk meer binnenruimte en maken gebruik van de beschikbare ruimte maximaal.

2. Gelijkmatige verwarming

Bij traditionele magnetrons kan het voedsel vaak ongelijkmatig worden verhit. Dit komt omdat het eten niet altijd gelijkmatig op het plateau ligt. Siemens magnetrons zonder draaiplateau bieden echter een gelijkmatige verdeling van de warmte en zorgen daarmee voor een perfect gelijkmatige verwarming van het voedsel.

3. Gemakkelijk schoon te maken

Het plateau van traditionele magnetrons moet na elke keer gebruik worden gereinigd, wat vaak als tijdrovend en vervelend wordt ervaren. Siemens magnetrons zonder draaiplateau zijn daarentegen gemakkelijker schoon te maken omdat er geen roterend platform aanwezig is.

4. Snelle verhitting van voedsel

Siemens magnetrons zonder draaiplateau bieden gelijkmatige verhitting en zorgen daarmee voor een snellere verhitting van voedsel. Dit bespaart tijd en energie en zorgt ervoor dat er minder tijd nodig is om het voedsel te verhitten.

Siemens magnetrons zonder draaiplateau: enkele populaire modellen

Hieronder staan enkele van de beste Siemens magnetrons zonder draaiplateau op de markt:

1. Siemens CM633GBS1

De Siemens CM633GBS1 is een compacte magnetron die ook kan worden gebruikt als oven of stoomoven. Dit model is uitgerust met 10 automatische programma’s en biedt vele handige functies. Het is een van de meest populaire modellen van Siemens en is perfect voor kleine keukens.

2. Siemens HF25G5L2

De Siemens HF25G5L2 is een hele geavanceerde magnetron die volledig vrijstaand is. Hij heeft een inhoud van 25 liter en biedt 5 verschillende vermogensniveaus. Dit model is ook voorzien van diverse geavanceerde functies en is ideaal voor mensen die veel verschillende gerechten willen bereiden.

3. Siemens range

Siemens biedt ook een hele lijn magnetrons zonder draaiplateau aan die perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar iets speciaals. Deze magnetrons zijn geschikt voor allerlei soorten keukens en zijn perfect voor de thuiskok die van experimenteren houdt.

Tips voor het gebruik van een Siemens magnetron zonder draaiplateau

Hieronder staan enkele tips voor het gebruik van een Siemens magnetron zonder draaiplateau:

1. Gebruik de juiste kooktijden

Het is belangrijk om de juiste kooktijden te gebruiken bij het gebruik van een Siemens magnetron zonder draaiplateau. Als de kooktijd te kort is, zal het voedsel onvoldoende gekookt zijn, en als de kooktijd te lang is, kan het voedsel overgaar worden. Zorg dat je de juiste kooktijd gebruikt voor elk gerecht dat je bereidt.

2. Laat het voedsel even staan

Laat het voedsel na het koken even staan voordat je het uit de magnetron haalt. Hierdoor kan het voedsel beter doorgaren en zal de smaak beter tot zijn recht komen.

3. Gebruik geen metalen pannen

Metalen pannen kunnen niet worden gebruikt in Siemens magnetrons zonder draaiplateau. De microgolven worden door metalen oppervlakken gereflecteerd, waardoor er vonken ontstaan. Gebruik bij voorkeur glas of keramische pannen.

Conclusie

Siemens magnetrons zonder draaiplateau zijn een geweldige aanwinst voor de moderne keuken en bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele modellen. Ze bieden meer ruimte, een gelijkmatigere verhitting en zijn gemakkelijker schoon te maken. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het begrijpen van de opvallende verschillen tussen traditionele magnetrons en Siemens magnetrons zonder draaiplateau.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er nadelen verbonden aan de Siemens magnetrons zonder draaiplateau?

Er zijn geen nadelen verbonden aan de Siemens magnetrons zonder draaiplateau. Het enige waar je op moet letten is dat je de juiste kooktijden gebruikt en geen metalen pannen gebruikt.

2. Kan ik mijn oude magnetron vervangen door een Siemens magnetron zonder draaiplateau?

Ja, je kunt je oude magnetron vervangen door een Siemens magnetron zonder draaiplateau.

3. Kan ik gebakken voedsel bereiden in een Siemens magnetron zonder draaiplateau?

Ja, je kunt gebakken voedsel bereiden in een Siemens magnetron zonder draaiplateau. Dit kan echter enige ervaring vereisen.

4. Zijn Siemens magnetrons zonder draaiplateau duurder dan traditionele modellen?

Siemens magnetrons zonder draaiplateau kunnen iets duurder zijn dan traditionele modellen, maar zijn op de lange termijn een goede investering vanwege hun efficiëntie en duurzaamheid.

5. Zijn Siemens magnetrons zonder draaiplateau energiezuinig?

Ja, Siemens magnetrons zonder draaiplateau zijn energiezuinig. Dit komt door hun gelijkmatige verhitting en korte kooktijd.

Siemens magnetrons met geen draaiplateau
Schuiven naar boven