Siemens downdraft afzuigkappen


Siemens is een groot merk op het gebied van keukenapparatuur en ze hebben ook een breed assortiment aan downdraft afzuigkappen. Maar wat zijn downdraft afzuigkappen eigenlijk? En waarom zou je kiezen voor een afzuigkap van Siemens? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over Siemens downdraft afzuigkappen.

Wat zijn downdraft afzuigkappen?

Een downdraft afzuigkap is een afzuigkap die niet aan de muur of het plafond hangt, maar in het kookvlak is ingebouwd. De afzuigkap is als het ware verstopt en komt omhoog wanneer je hem nodig hebt. Downdraft afzuigkappen zijn geschikt voor kookeilanden en worden ook wel telescoop afzuigkappen genoemd.

Waarom kiezen voor een afzuigkap van Siemens?

Siemens staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten. Naast de kwaliteit bieden de afzuigkappen van Siemens nog meer voordelen, namelijk:

1. Inbouw mogelijkheden in het kookvlak
2. Afzuigkap neemt geen extra ruimte in beslag
3. Design past perfect bij keukenapparatuur van Siemens
4. Vele mogelijkheden qua afzuigcapaciteit

Verschillende modellen

Siemens biedt diverse modellen downdraft afzuigkappen, met ieder hun eigen kenmerken. Enkele modellen uitgelicht:

Siemens LF91BA582

Dit is een krachtige telescoop afzuigkap van Siemens met een afzuigcapaciteit van 625 m3/h. De afzuigkap heeft drie vermogensstanden en een intensiefstand voor extra vermogen.

Siemens ED813BSW1E

Deze downdraft afzuigkap heeft een fraai design en past perfect bij andere producten van Siemens. De afzuigkap beschikt over een maximale afzuigcapaciteit van 680 m3/h en heeft drie vermogensstanden.

Siemens EX975LXC1E

Deze downdraft afzuigkap is voorzien van handige functies zoals Home Connect, waarmee je de afzuigkap kunt bedienen met je smartphone. De afzuigkap heeft een afzuigcapaciteit van 710 m3/h en beschikt over vier vermogensstanden.

Installatie

De installatie van een downdraft afzuigkap van Siemens is niet eenvoudig. Het is daarom aan te raden om dit door een professional te laten doen. Een professional zorgt ervoor dat de afzuigkap perfect in het kookvlak wordt ingebouwd en dat de afvoer van de afzuigkap goed wordt aangesloten.

Onderhoud

Het onderhoud van een downdraft afzuigkap vergt de nodige aandacht. De filters moeten regelmatig worden schoongemaakt en de afvoer moet goed worden gecontroleerd. Het is belangrijk om de afzuigkap regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen.

Conclusie

Een downdraft afzuigkap van Siemens is een goede keuze als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige afzuigkap die in het kookvlak kan worden ingebouwd. Siemens biedt diverse modellen met ieder hun eigen kenmerken. Laat de installatie over aan een professional en houd de afzuigkap goed schoon voor een lange levensduur.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het voordeel van een downdraft afzuigkap?
Een downdraft afzuigkap neemt geen extra ruimte in beslag in de keuken. Daarnaast zorgt het voor een strakke en moderne uitstraling.

2. Welk vermogen moet mijn downdraft afzuigkap hebben?
Dit hangt af van de grootte van de kookplaat en de grootte van de keuken. Over het algemeen geldt dat hoe groter de keuken, hoe hoger het vermogen moet zijn.

3. Hoe vaak moet ik de filters schoonmaken?
Dit verschilt per model en intensiteit van gebruik. Over het algemeen is het aan te raden om de filters eens per maand te reinigen.

4. Kan ik een downdraft afzuigkap zelf installeren?
Het wordt aangeraden om de installatie van de downdraft afzuigkap over te laten aan een professional.

5. Welke accessoires heb ik nodig voor mijn Siemens downdraft afzuigkap?
Dit verschilt per model. In de handleiding van de afzuigkap staat welke accessoires nodig zijn. Vaak gaat het om vetfilters en een koolstoffilter.

Siemens downdraft afzuigkappen
Schuiven naar boven