Recirculatie siemens afzuigkappen


Siemens, een vertrouwd merk in huishoudelijke apparatuur, biedt verschillende soorten afzuigkappen aan. Tot de verschillende soorten afzuigkappen behoren recirculatie afzuigkappen. Deze afzuigkappen hebben verschillende voordelen en in dit artikel bespreken we hoe ze werken en hoe ze een effectieve manier zijn om je keuken gezond te houden.

Wat is recirculatie?

Recirculatie is een technologie waarbij de afzuigkap de lucht uit de keuken zuigt, de lucht zuivert en de schone lucht terug in de keuken blaast. In plaats van de vervuilde lucht naar buiten te loodsen, wordt deze lucht binnen de keuken gereinigd en vervolgens gezuiverd teruggeblazen. Dit is vooral handig in woningen waar er geen afvoerkanaal is, omdat de lucht hierdoor binnen blijft.

Hoe werkt een recirculatie afzuigkap?

Een recirculatie afzuigkap werkt met een filter en ventilator. De vervuilde lucht wordt eerst door het filter gehaald, dat vervolgens de oliën, vetten en geurtjes uit de lucht haalt. Het gefilterde lucht wordt vervolgens teruggeblazen in de keuken.

Voordelen van recirculatie afzuigkappen

Recirculatie afzuigkappen hebben verschillende voordelen, hieronder bespreken we de belangrijkste:

Gezonde keuken

Recirculatie afzuigkappen helpen om de lucht in de keuken schoon te houden en zo de gezondheid van de gebruikers te verbeteren. Door het filteren van vervuiling, helpt het recirculatiesysteem bij het verwijderen van gevaarlijke stoffen en dampen die de luchtkwaliteit kunnen aantasten.

Besparing op uitgaven

In tegenstelling tot afzuigkappen met afvoerkanaal hoeven recirculatie afzuigkappen niet te worden geïnstalleerd met een afvoerkanaal door het huis, wat bijdraagt aan de kostenbesparingen. Bovendien vereist het onderhoud van de uitlaatkanaalvrije afzuigkappen minder inspanning en kosten omdat er geen instandhouding nodig is voor de uitlaatkanalen.

Flexibiliteit van installatie

Met afzuigkappen zonder afvoerkanaal kan de installatie bijna overal worden gedaan. Voor traditionele afzuigkappen met afvoerbuizen moeten ingrijpende verbouwingen worden gedaan om afvoerkanalen door de muren en het huis te laten lopen. Dit is niet nodig bij recirculatie afzuigkappen.

Hoe kies je de beste recirculatie afzuigkap?

Er zijn vele soorten recirculatie afzuigkappen beschikbaar, met verschillende afmetingen en functies. Het vinden van de beste afzuigkap voor jouw keuken kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

Type filter

Er zijn verschillende filters beschikbaar, waaronder koolstoffilters, metalen filters of een combinatie van beide. Overweeg welk type filter het beste past bij de keukenbehoeften.

Vermogen van de motor

Het vermogen van de motor bepaalt hoeveel lucht de afzuigkap kan zuiveren en zijn prestaties beïnvloedt. Overweeg het volume van de keuken bij het bepalen van het vermogen van motor.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de afzuigkap is ook een belangrijke factor. Een te luidruchtige afzuigkap kan het comfort van de gebruiker verminderen.

Hoe installeer je een recirculatie afzuigkap?

De installatie van een recirculatie afzuigkap is eenvoudig en kan eenvoudig worden uitgevoerd. Volg deze basisstappen:

1. Bepaal de juiste positie voor de afzuigkap
2. Markeer de positie van de gaten voor de muurbevestigingen
3. Boor gaten in de muur en bevestig het frame
4. Bevestig het rooster, de filter en de afzuigkap
5. Bevestig de elektrische bedrading

Conclusie

Een recirculatie afzuigkap is een effectieve manier om de lucht in de keuken gezond te houden en kan helpen om de gezondheid van gebruikers te verbeteren. Door de geavanceerde filters en ventilatoren kunnen geurtjes, oliën en vetten uit de lucht worden gefilterd. Recirculatie afzuigkappen bieden kosten- en onderhoudsvoordelen en zijn flexibeler in gebruik. Het kiezen van de juiste recirculatie afzuigkap voor jouw keuken vereist echter wel enige planning en onderzoek. Overweeg daarom het type filter, het vermogen van de motor en het geluidsniveau bij het selecteren van de juiste afzuigkap voor jouw behoeften.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn recirculatie afzuigkappen?

Recirculatie afzuigkappen zijn afzuigkappen die de lucht in de keuken zuiveren en deze vervolgens terug in de keuken blazen, in plaats van deze lucht naar buiten te loodsen via een afvoerkanaal.

2. Hoe werken recirculatie afzuigkappen?

Met een filter en ventilator wordt de vervuilde keukenlucht door het filter gehaald, dat vervolgens de oliën, vetten en geurtjes uit de lucht haalt. Het gefilterde lucht wordt vervolgens teruggeblazen in de keuken.

3. Zijn recirculatie afzuigkappen effectiever dan afzuigkappen met afvoerkanaal?

Beide soorten afzuigkappen hebben unieke kenmerken en voordelen. Een recirculatie afzuigkap is echter alleen effectief voor het reinigen en terugblazen van lucht in dezelfde ruimte waarin het werd opgevangen.

4. Wat is het verschil tussen koolstoffilters en metalen filters in recirculatie afzuigkappen?

Koolstoffilters zijn efficiënter in het verwijderen van geurtjes en ongewenste stoffen in de lucht, terwijl metalen filters beter zijn in het vangen van oliën en vetten.

5. Kun je recirculatie afzuigkappen zelf installeren?

Ja, recirculatie afzuigkappen zijn eenvoudig te installeren en kunnen indien nodig zelfs worden verplaatst. Het is echter belangrijk om de juiste positie in de keuken en het juiste type afzuigkap te kiezen dat past bij jouw keukenbehoeften.

Recirculatie siemens afzuigkappen
Schuiven naar boven