Miele afzuigkapfilters


Miele is een van de topmerken in de wereld van keukenapparatuur, bekend om zijn hoogwaardige producten. Als je een Miele afzuigkap hebt, weet je al dat je een grote stap hebt gezet om de lucht in je keuken schoon te houden. Maar om ervoor te zorgen dat je Miele afzuigkap optimaal blijft presteren, is het belangrijk om regelmatig de filters te vervangen.

Maar hoe kies je het juiste filter voor jouw Miele afzuigkap? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten Miele afzuigkapfilters en de criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste filter voor jouw keuken.

Soorten Miele afzuigkapfilters

Miele biedt verschillende soorten filters om de lucht in je keuken te filteren. We zullen wat dieper ingaan op de belangrijkste soorten filters.

Vetfilters

De eerste fase van het filterproces bij Miele afzuigkappen is de vetfiltering. De meeste Miele afzuigkappen worden geleverd met een of twee vetfilters, afhankelijk van het model. Deze filters vangen de vetdeeltjes op die zich in de kookdampen bevinden.

Miele biedt twee soorten vetfilters:
– Metalflex filters
– Aluminium filters

Metalflex vetfilters

De Metalflex filters van Miele bestaan uit lagen van aluminium- en kunststofvezels die de vetdeeltjes uit de lucht filteren. Deze filters zijn wasbaar en herbruikbaar, waardoor ze lang meegaan.

Aluminium vetfilters

Aluminium vetfilters zijn gemaakt van verschillende lagen aluminiumgaas die de vetdeeltjes in de kookdampen vangen. Deze filters zijn ook wasbaar en herbruikbaar.

Koolstoffilters

De tweede fase van het filterproces bij Miele afzuigkappen betreft de geurfiltering. De koolstoffilters van Miele absorberen de geurdeeltjes die in de kookdampen zitten.

Er zijn twee soorten koolstoffilters bij Miele:
– Actief koolstoffilters
– Combifilters

Actief koolstoffilters

Actief koolstoffilters bestaan uit een blok van koolstofgranulaat en polystyreen die de geurdeeltjes uit de lucht absorberen. Deze filters zijn niet herbruikbaar en moeten worden vervangen als de geur van de kookdampen niet meer volledig wordt geneutraliseerd.

Combifilters

De Miele combifilters combineren de vet- en geurfiltering in één enkel filterelement, dus in plaats van twee of drie aparte filters heb je slechts één combifilter nodig. Combifilters bestaan uit een laag van aluminiumgaas en een actief koolstoffilter. Net als bij actief koolstoffilters moet de combifilter worden vervangen als de prestaties afnemen.

Criteria voor het kiezen van het juiste filter

Het kiezen van het juiste filter voor jouw Miele afzuigkap hangt af van twee factoren: het type Miele afzuigkap dat je hebt, en de soorten kookdampen die meestal in jouw keuken worden geproduceerd.

Type Miele afzuigkap

Sommige Miele afzuigkappen hebben extra functies en specificaties die speciale filters vereisen. Neem bijvoorbeeld de Miele-eilandafzuigkappen, die vaak worden gebruikt in open keukens. Deze afzuigkappen vereisen speciale filters vanwege hun positie en installatie.

Voordat je een nieuw filter koopt, moet je ervoor zorgen dat het compatibel is met jouw Miele afzuigkap. Controleer de handleiding of de website van Miele om zeker te zijn.

Soorten kookdampen

Het soort kookdampen dat in jouw keuken wordt geproduceerd, bepaalt welk type filter je nodig hebt. Vetdeeltjes zijn er in verschillende maten en sommige filters zijn beter in het opvangen van bepaalde grootte vetdeeltjes dan andere.

Als je vaak frietjes of andere vettige voedingsmiddelen kookt, is het aan te bevelen om een filter te kiezen dat zo klein mogelijke vetdeeltjes kan vangen. Als je voornamelijk vlees kookt, is een filter met een grotere poriegrootte wellicht beter geschikt om de stoom en geur van vlees goed te filteren.

Slotgedachten

Nu je hebt geleerd over de verschillende soorten Miele afzuigkapfilters en de criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste filter, weet je wat je moet doen als het tijd is om je filters te vervangen.

Door regelmatig de filters van jouw Miele afzuigkap te vervangen, houd je de lucht in je keuken schoon en zorg je ervoor dat jouw afzuigkap optimaal blijft presteren.

Veelgestelde vragen

1. Hoe vaak moet ik mijn Miele afzuigkapfilter vervangen?

Het vervangen van het filter hangt af van jouw kookfrequentie. Als je elke dag urenlang kookt, moet je het filter waarschijnlijk elke drie maanden vervangen. Als je minder kookt, kun je het filter om de zes maanden vervangen.

2. Kan ik mijn Metalflex filter in de vaatwasser wassen?

Nee, we raden aan om het Metalflex filter gewoon in warm water te wassen. Je kunt het filter ook laten weken in een mengsel van warm water en mild reinigingsmiddel voordat je het afspoelt.

3. Hoe kan ik controleren of mijn koolstoffilter moet worden vervangen?

Je kunt de koolstoffilter het beste vervangen als je merkt dat de lucht in de keuken niet meer zo fris ruikt als eerst. Vaak wordt dit na ongeveer zes maanden duidelijk.

4. Kan ik een combifilter reinigen?

Nee, combifilters zijn niet herbruikbaar en moeten worden vervangen als ze hun verzadigingspunt hebben bereikt.

5. Waar kan ik mijn Miele afzuigkapfilters kopen?

Je kunt de filters van Miele kopen bij geselecteerde retailers of online via hun website en Amazon. Het is belangrijk om erop te letten dat je exact het juiste productnummer bestelt voor jouw Miele afzuigkap.

Miele afzuigkapfilters
Schuiven naar boven