Magnetrons ovens best getest door consumentenbond


De magnetron-oven blijft een onmisbaar apparaat in de keuken en is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. De Consumentenbond heeft onlangs verschillende magnetron-ovens getest. In dit artikel geven we je een overzicht van de best geteste magnetron-ovens en geven we je advies over welke je het beste kunt kopen.

Waarom een magnetron-oven?

Een magnetron-oven is handig voor het snel opwarmen van voedsel, maar ook geschikt voor het bereiden van complete maaltijden. Het apparaat kookt en bakt niet alleen, maar kan ook worden gebruikt voor het stomen van groenten, het grillen van vlees en het ontdooien van voedingswaren.

Hoe werkt een magnetron-oven?

Een magnetron-oven verwarmt eten door middel van microgolven die watermoleculen in het voedsel laten trillen. Hierdoor ontstaat warmte en wordt het eten verhit. Door gebruik te maken van verschillende standen en instellingen, kan je het apparaat voor verschillende bereidingswijzen gebruiken.

Best geteste magnetron-ovens door Consumentenbond

De Consumentenbond heeft diverse magnetron-ovens getest en beoordeeld op basis van verschillende criteria. Hier volgen de best geteste magnetron-ovens:

1. Siemens HF24G541

De Siemens HF24G541 is beoordeeld als de beste magnetron-oven. Hij is energiezuinig en heeft een automatisch ontwasemingsprogramma. Daarnaast heeft hij een groot vermogen en inhoud, waardoor hij geschikt is voor grotere maaltijden.

2. Samsung MC32J7055CT

De Samsung MC32J7055CT is beoordeeld als een goede tweede en heeft een groot vermogen, een gebruiksvriendelijk display en is gemakkelijk schoon te maken.

3. Bosch HMT75M654

De Bosch HMT75M654 is beoordeeld als een goede derde en heeft een grote inhoud en een hoge vermogensstand. Ook heeft hij een ontdooiprogramma en verschillende automatische programma’s.

De beste magnetron-oven kopen

Als je besluit een magnetron-oven te kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier volgen een aantal tips:

1. Vermogen

Het vermogen van een magnetron-oven wordt uitgedrukt in wattage. Hoe hoger het wattage, hoe sneller je voedsel opwarmt. Een vermogen van minimaal 800 watt is voldoende voor de meeste bereidingen.

2. Inhoud

De inhoud van een magnetron-oven wordt uitgedrukt in liters. Bedenk van tevoren waarvoor je de oven wilt gebruiken. Voor een huishouden van twee personen is een inhoud van 20 liter voldoende. Voor grotere huishoudens is een inhoud van 30 liter aan te raden.

3. Functionaliteiten

Bedenk welke functionaliteiten je nodig hebt, zoals een ontdooiprogramma, een grillfunctie of een stoomfunctie. Ook zijn er magnetron-ovens met automatische programma’s die het bereiden van maaltijden erg gemakkelijk maken.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een magnetron en een magnetron-oven?

Een magnetron is alleen geschikt voor het opwarmen van voedsel, terwijl een magnetron-oven ook kan worden gebruikt om te bakken, grillen en stomen.

Kan ik in een magnetron-oven ook gerechten bereiden die een krokante korst nodig hebben?

Ja, dat kan. De meeste magnetron-ovens hebben naast de magnetronfunctie ook een grillfunctie, waarmee je de korst van gerechten kunt laten krokant worden.

Hoe kan ik mijn magnetron-oven het beste schoonmaken?

Gebruik een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel om de binnenkant van de oven schoon te maken. Vermijd schurende middelen en schuursponsjes.

Kan ik in een magnetron-oven ook plastic of aluminium gebruiken?

Gebruik geen plastic bakjes die niet geschikt zijn voor de magnetron. Aluminiumfolie kan vonken veroorzaken en is daardoor ook niet geschikt voor gebruik in de magnetron-oven.

Kan ik in een magnetron-oven ook babyvoeding opwarmen?

Ja, dat kan, maar je moet wel extra voorzichtig zijn met het opwarmen van babyvoeding in de magnetron-oven. Roer het eten goed door en controleer de temperatuur voor gebruik.

Magnetrons ovens best getest door consumentenbond
Schuiven naar boven