Koffiemachines met koffiebonen best getest door consumentenbond


Het is geen geheim dat Nederlanders van koffie houden en de liefde voor koffie zit zo diep dat het als onderdeel van de dagelijkse routine wordt beschouwd. Niemand houdt van een slechte kop koffie, daarom is het gebruik van koffiemachines met koffiebonen om een heerlijk kopje koffie te zetten zo populair geworden. Maar met zoveel verschillende soorten koffiemachines en merken die beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke koffiemachine het beste bij je past. In deze post hebben we het voor je uitgezocht en hebben we de koffiemachines met koffiebonen die door consumentenbond als het beste zijn getest op een rijtje gezet.

Waarom zijn koffiemachines met koffiebonen beter dan koffiepad- of capsulemachines?

Wanneer je kiest voor koffiemachines met koffiebonen, heb je de mogelijkheid om verse koffie te zetten met de bonen van jouw keuze en in de hoeveelheid die je zelf wilt. Plus, de smaak van koffie gezet van verse bonen smaakt veel beter dan het koffiezetten met pad- of capsulemachines. Koffiemachines met koffiebonen zijn ideaal voor wie van versgemalen koffie houdt en het biedt ook meer keuzes, langere levensduur, milieuvriendelijk en kosteneffectiever dan andere soorten koffiemachines.

Welke koffiemachines met koffiebonen werden beoordeeld in de consumentenbond test?

De consumentenbond heeft onlangs een test uitgevoerd op verschillende koffiemachines met koffiebonen. Hieronder zijn de koffiemachines die in de test zijn beoordeeld:

* Philips Grind & Brew HD7769/00
* Siemens EQ6 Plus S500 TE655203RW
* DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B
* Jura E8 Platina
* Saeco Xelsis SM7685/00

Philips Grind & Brew HD7769/00

De Philips Grind & Brew HD7769/00 heeft een ingebouwde koffiemolen waarmee je verse koffiebonen kunt malen en het heeft een dubbelbonenreservoir waarin twee soorten koffiebonen kunnen worden opgeslagen. Dit betekent dat je kunt afwisselen tussen verschillende smaken en soorten koffiebonen zonder het reservoir helemaal te moeten legen. Het heeft een capaciteit van 1,2 liter en kan 10-15 kopjes koffie zetten uit een enkele kan. Deze machine kreeg een 7,6 van de consumentenbond.

Siemens EQ6 Plus S500 TE655203RW

De Siemens EQ6 Plus S500 TE655203RW wordt geprezen om zijn eenvoudige bediening en onderhoud en om de smaak en de temperatuur van de koffie. Het heeft een capaciteit van 1,7 liter en kan 2 kopjes tegelijkertijd zetten. Het heeft ook een speciaal reservoir voor gemalen koffie. Deze machine kreeg een 8,1 van de consumentenbond.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B

De DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B biedt de mogelijkheid om de hoogte van de uitloop aan te passen aan de grootte van jouw kopje koffie. Dit betekent dat je de maat van je kopje koffie niet hoeft te beperken om in de machine te passen. Het heeft een capaciteit van 1,8 liter en kan 2 kopjes tegelijkertijd zetten. Deze machine kreeg een 8,1 score van de consumentenbond.

Jura E8 Platina

De Jura E8 Platina wordt geprezen om zijn grote verscheidenheid aan koffiesoorten en instellingen. Het heeft een capaciteit van 1,9 liter en kan 2 kopjes tegelijkertijd zetten. Het heeft ook een programmeerbare kopgröße. Deze machine kreeg een 8,4 van de consumentenbond.

Saeco Xelsis SM7685/00

De Saeco Xelsis SM7685/00 wordt geprezen om zijn automatische melkopschuimer en het heeft een speciaal opslagvak voor melk. Dit betekent dat je altijd een perfecte cappuccino of latte macchiato kunt maken. Het heeft een capaciteit van 1,7 liter en kan 2 kopjes tegelijkertijd zetten. Deze machine kreeg een 8,6 van de consumentenbond.

Conclusie

Als je van koffie houdt en een koffiemachine met koffiebonen overweegt, kun je niet verkeerd gaan met een van de bovengenoemde koffiemachines. Ze werden allemaal getest door de consumentenbond en ze kwamen allemaal goed uit de test. Het is belangrijk om te overwegen wat belangrijk is voor jou, zoals de extra opties of de grootte van het reservoir. Maar als het gaat om de smaak van de koffie, kunt je erop vertrouwen dat alle machines uit de test geweldige koffie zetten.

Veelgestelde vragen over koffiemachines met koffiebonen

1) Waar moet ik op letten bij het kiezen van een koffiemachine met koffiebonen?

Bij het kiezen van een koffiemachine met koffiebonen, zijn er verschillende factoren om te overwegen, zoals capaciteit, maalgraadinstellingen, onderhoud en extra opties zoals een melkopschuimer. Bepaal wat belangrijk is voor jou en kies een machine die bij je past.

2) Hoe zit het met de kosten van een koffiemachine met koffiebonen?

Koffiemachines met koffiebonen kunnen duurder zijn dan pad- of capsulemachines, maar op de lange termijn kan het voordeliger zijn omdat je geen dure cups nodig hebt en koffiebonen goedkoper zijn dan voorgemalen koffie.

3) Zijn koffiemachines met koffiebonen gemakkelijk schoon te maken?

Ja, koffiemachines met koffiebonen zijn gemakkelijk schoon te maken, zolang je het juiste onderhoud doet. Regulier ontkalken, een dagelijkse spoelbeurt en het verwijderen van de gebruikte koffiedik zijn nodig voor een proper functioneren en lange levensduur van je koffiemachine.

4) Zijn er nadelen aan een koffiemachine met koffiebonen?

Het enige nadeel aan deze machines is dat ze meer onderhoud vragen dan pad- of capsulemachines. Maar als de smaak van koffie belangrijk voor je is, is dit de investering waard.

5) Zijn deze koffiemachines ideaal voor kantoren?

Koffiemachines met koffiebonen zijn ideaal voor zowel thuis als op kantoor. Het biedt meer keuzes, langere levensduur, milieuvriendelijk en kosteneffectiever. Je kunt ook gemakkelijk de hoeveelheid koffie aanpassen aan de hoeveelheid personen of kopjes en kan eenvoudig wisselen tussen verschillende smaken.

Koffiemachines met koffiebonen best getest door consumentenbond
Schuiven naar boven