Koelkasten van 55 tot 60 cm breed


Als je op zoek bent naar een koelkast die niet te breed is, maar toch genoeg capaciteit heeft om je eten en drinken koel te houden, dan is een koelkast tussen de 55 en 60 centimeter breed een goede keuze. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste koelkasten binnen deze categorie, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Waarom kiezen voor een koelkast van 55 tot 60 cm breed?

Als je niet veel ruimte hebt in je keuken, of je wilt graag extra koelruimte creëren op een specifieke plek, dan kan een smaller model koelkast de oplossing zijn. Koelkasten van tussen de 55 en 60 cm breed zijn doorgaans compact genoeg om in een kleine keuken te passen, maar bieden toch genoeg inhoud om je wekelijkse boodschappen gekoeld te houden.

De beste koelkasten van 55 tot 60 cm breed:

1. Bosch KIL18NFF0
2. AEG SFE81221AC
3. Whirlpool SW6AM2QW
4. Zanussi ZRG16605XA
5. Beko RSSA215K20S

Bosch KIL18NFF0

De Bosch KIL18NFF0 is een energiezuinige koelkast met een A++ energielabel. De koelkast heeft een inhoud van 150 liter en beschikt over een handige groentelade en flessenrek. De koelkast heeft een geluidsniveau van 38 decibel, waardoor hij erg stil is.

AEG SFE81221AC

De AEG SFE81221AC is een mooie en moderne koelkast die niet alleen compact is, maar ook erg efficiënt. Met een inhoud van 120 liter biedt deze koelkast genoeg ruimte voor een klein huishouden. Het interieur is flexibel in te delen en de koelkast beschikt over een handige automatische ontdooifunctie.

Whirlpool SW6AM2QW

De Whirlpool SW6AM2QW is een koel-vriescombinatie met een totale inhoud van 313 liter, waarvan 222 liter koelruimte en 91 liter vriesruimte. Deze koelkast is perfect voor mensen die graag een wat groter koelgedeelte willen, maar toch niet al te veel ruimte in hun keuken kwijt willen raken.

Zanussi ZRG16605XA

De Zanussi ZRG16605XA is een stijlvolle koelkast met een inhoud van 153 liter. Deze koelkast beschikt over een heldere LED-verlichting, zodat je goed kunt zien wat er in de koelkast ligt. Dankzij het automatische ontdooisysteem hoef je deze koelkast nooit meer zelf te ontdooien.

Beko RSSA215K20S

De Beko RSSA215K20S is een compacte koelkast met een inhoud van 130 liter. Deze koelkast beschikt over een verchroomd flessenrek, zodat je je flessen veilig en overzichtelijk kunt opbergen. Dankzij het A+ energielabel is deze koelkast ook nog eens erg zuinig in gebruik.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast van 55 tot 60 cm breed?

Als je op zoek bent naar een koelkast van 55 tot 60 cm breed, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar het energieverbruik, de geluidsproductie en de inhoud van de koelkast.

Conclusie

Een koelkast van tussen de 55 en 60 cm breed is een goede keuze als je niet veel ruimte hebt in je keuken, maar wel behoefte hebt aan een koelkast die genoeg inhoud biedt om je boodschappen gekoeld te houden. De bovengenoemde modellen zijn stuk voor stuk goede opties, afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen

1. Zijn koelkasten van 55 tot 60 cm breed even energiezuinig als grotere koelkasten?
2. Is het mogelijk om een koel-vriescombinatie te kopen van tussen de 55 en 60 cm breed?
3. Zijn koelkasten van deze grootte alleen geschikt voor kleine huishoudens?
4. Zijn er nog andere merken die koelkasten van 55 tot 60 cm breed verkopen?
5. Kun je een koelkast van 55 tot 60 cm breed zelf installeren, of moet je hier een professional voor inschakelen?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. Over het algemeen zijn koelkasten van deze grootte energiezuiniger dan grotere koelkasten, omdat ze minder inhoud hebben en dus minder energie hoeven te verbruiken.
2. Ja, er zijn verschillende modellen koel-vriescombinaties van tussen de 55 en 60 cm breed verkrijgbaar.
3. Niet per se. Ook voor een klein huishouden kan een grotere koelkast soms handig zijn.
4. Ja, er zijn diverse merken die koelkasten van 55 tot 60 cm breed verkopen, waaronder Samsung, LG en Liebherr.
5. Of je een koelkast zelf kunt installeren hangt af van de specifieke koelkast en je eigen technische vaardigheden. Als je niet zeker weet of je dit zelf kunt, kun je beter een professional inschakelen om de koelkast te installeren.

Koelkasten van 55 tot 60 cm breed
Schuiven naar boven