Koelkasten van 180 tot 190 cm hoog


Als je op zoek bent naar een nieuwe koelkast, is het vinden van een model dat past bij je behoeften en de hoogte van je keuken een belangrijke overweging. Als je ruimte hebt voor een koelkast van 180 tot 190 cm hoog, heb je veel keuze. In dit artikel zullen we de verschillende soorten koelkasten bespreken die beschikbaar zijn binnen deze hoogteklasse en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste koelkast voor jou.

Waarom kiezen voor een koelkast van 180 tot 190 cm hoog?

Voordat we ingaan op de verschillende soorten koelkasten die beschikbaar zijn binnen deze hoogteklasse, is het handig om te weten waarom je zou moeten kiezen voor een koelkast van deze grootte.

Een koelkast van 180 tot 190 cm hoog biedt veel opbergruimte, waardoor dit type koelkast ideaal is voor gezinnen of mensen die veel koken. Bovendien zijn deze koelkasten vaak zeer energiezuinig en beschikken ze over handige functies zoals een no-frost systeem en een vershoudzone.

Soorten koelkasten van 180 tot 190 cm hoog

Er zijn verschillende soorten koelkasten beschikbaar binnen de hoogteklasse van 180 tot 190 cm. Hieronder bespreken we kort de belangrijkste soorten koelkasten en hun belangrijkste kenmerken:

1. Koel-vriescombinaties

Een koel-vriescombinatie is een koelkast en vriezer gecombineerd in één apparaat. Deze koelkasten zijn populair vanwege hun compacte formaat en gebruiksgemak. Het grote voordeel van een koel-vriescombinatie is dat je niet hoeft te kiezen tussen het kopen van een losse koelkast en vriezer.

2. Vriezers

Als je al een koelkast hebt en op zoek bent naar extra vriesruimte, kan een vriezer de oplossing zijn. Er zijn verschillende soorten vriezers op de markt, waaronder vrieskisten en vrieskasten.

3. Amerikaanse koelkasten

Een Amerikaanse koelkast is een grote koelkast met een vriezer aan de zijkant of onderkant. Deze koelkasten bieden veel opbergruimte en hebben vaak handige functies zoals een ijsblokjesdispenser en een waterdispenser.

4. Side-by-side koelkasten

Een side-by-side koelkast is een koelkast met twee deuren die naast elkaar zijn geplaatst. Aan de ene kant bevindt zich de koelkast en aan de andere kant de vriezer. Deze koelkasten zijn populair vanwege hun grote opbergruimte en handige indeling.

Waarop moet je letten bij het kopen van een koelkast van 180 tot 190 cm hoog?

Voordat je een koelkast van 180 tot 190 cm hoog koopt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

1. Afmetingen

Meet de beschikbare ruimte in je keuken voordat je een koelkast koopt. Vergeet niet dat de koelkast deur open moet kunnen, dus houd rekening met extra ruimte.

2. Energieklasse

Kies een koelkast met een energieklasse A++ of hoger om te besparen op je energierekening.

3. Functies

Overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een no-frost systeem, een vershoudzone of een ijsblokjesdispenser.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik een koelkast van 180 tot 190 cm hoog gebruiken voor een kleine keuken?
Ja, er zijn verschillende compacte modellen beschikbaar.

2. Hoeveel opbergruimte heb ik in een koelkast van 180 tot 190 cm hoog?
Dit hangt af van het model, maar gemiddeld bieden deze koelkasten tussen de 400 en 600 liter opbergruimte.

3. Hoeveel energie verbruikt een koelkast van 180 tot 190 cm hoog?
Dit hangt af van het model en de energieklasse. Kies een model met energieklasse A++ of hoger om te besparen op je energierekening.

4. Kan ik een koel-vriescombinatie gebruiken als ik veel ruimte nodig heb voor diepvriesproducten?
Als je veel vriesruimte nodig hebt, is het beter om te kiezen voor een losse vriezer.

5. Wat zijn de voordelen van een side-by-side koelkast?
Een side-by-side koelkast biedt veel opbergruimte en heeft een handige indeling met de koelkast en vriezer naast elkaar.

Koelkasten van 180 tot 190 cm hoog
Schuiven naar boven