Koelkasten van 150 tot 180 cm hoog zonder vriesvak


Als je op zoek bent naar een nieuwe koelkast, kan het kiezen van de juiste hoogte een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er genoeg koelkasten beschikbaar in de hoogte tussen 150-180 cm, perfect voor mensen die geen vriesvak nodig hebben. In dit artikel geven we jou onze topaanbevelingen voor koelkasten van deze hoogte en gidsen we jou bij het maken van een weloverwogen keuze.

Waarom kiezen voor een koelkast zonder vriesvak?

Er zijn verschillende redenen waarom je mogelijk een koelkast zonder vriesvak wilt. Misschien heb je al een aparte vriezer of heb je gewoon niet genoeg ruimte nodig voor ingevroren voedsel. Een ander voordeel van een koelkast zonder vriesvak is de extra ruimte voor koelkastproducten. Deze koelkasten bieden over het algemeen meer ruimte voor verse boodschappen.

Onze topaanbevelingen

1. **Bosch KIR81AF30** – Deze hoogte-vriezer-minder koelkast van Bosch heeft een inhoud van 319 liter. Het beschikt over glazen legplateaus, LED-verlichting en automatische ontdooiing. Dit model heeft een A++ energielabel en is daarmee zeer energiezuinig.
2. **Liebherr TP 1724-21** – De Liebherr TP 1724-21 is een inbouwkoelkast zonder vriesvak en heeft een inhoud van 125 liter. Het beschikt over drie glazen legplateaus en een flessenrek. Dit model heeft een A+++ energielabel en is daarmee de meest energiezuinige optie.
3. **Samsung RR39M7340BC** – Deze koelkast van Samsung heeft een inhoud van 385 liter en beschikt over vijf legplateaus, vijf deurvakken en een flessenrek. Het heeft een A++ energielabel en biedt handige functies zoals een vakantiemodus, waarbij het apparaat in energiebesparende modus gaat als je voor een langere periode weg bent.
4. **Whirlpool SW8AM2CXR** – De Whirlpool SW8AM2CXR is een koelkast met een inhoud van 363 liter en een A++ energielabel. Het heeft een regelbare thermostaat, antibacteriële filter en een flessenrek. Dit model heeft ook een vakantiemodus, waarmee je energie kunt besparen tijdens vakanties.

Waarop te letten bij het kiezen van een koelkast zonder vriesvak?

1. **Inhoud** – Overweeg de grootte van de koelkast die bij jouw behoeften past en zorg ervoor dat je geen model kiest dat te klein is voor jouw huishouden.
2. **Energielabel** – Kies voor een energiezuinig model, omdat dit op de lange termijn geld bespaart en beter is voor het milieu.
3. **Indeling** – Controleer of de koelkast voldoende planken, deurvakken en andere accessoires heeft om jouw boodschappen op te bergen.
4. **Merk en reputatie** – Controleer de reputatie van de fabrikant en raadpleeg online beoordelingen om te weten te komen wat andere klanten van het merk vinden.
5. **Prijs** – Voordat je gaat winkelen, stel een budget en zorg ervoor dat je het niet overschrijdt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een koelkast zonder vriesvak, zijn er verschillende modellen beschikbaar tussen de 150-180 cm hoog. Bosch, Liebherr, Samsung en Whirlpool bieden uitstekende opties die over het algemeen energiezuinig zijn en voldoende inhoud en indeling hebben voor de meeste huishoudens. Bij het kiezen van een koelkast zonder vriesvak zijn factoren zoals de grootte, het energielabel, de indeling, merk en prijs belangrijk om te overwegen.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik de deur van mijn koelkast zonder vriesvak open of dicht houden?
– Je moet de deur van jouw koelkast gesloten houden wanneer je hem niet gebruikt. Open de deur alleen wanneer dat nodig is.
2. Kan ik mijn koelkast zonder vriesvak onder een aanrecht laten installeren?
– Het hangt af van de afmetingen van de koelkast en de beschikbare ruimte onder het aanrecht. Raadpleeg de handleiding of een professional om hier zeker van te zijn.
3. Kan ik een koelkast zonder vriesvak later combineren met een vriezer?
– Ja, je kunt later een vriezer toevoegen om het apparaat te combineren als je merkt dat je toch meer koelruimte nodig hebt.
4. Kan ik de temperatuur in mijn koelkast zonder vriesvak aanpassen?
– Ja, de temperatuur kan worden aangepast met behulp van de thermostaatknop. Raadpleeg de handleiding om te weten hoe je dit doet.
5. Hoe vaak moet ik mijn koelkast zonder vriesvak schoonmaken?
– Het is raadzaam om jouw koelkast minstens één keer per maand schoon te maken. Houd de planken en vakken opgeruimd en wis gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk af.

Koelkasten van 150 tot 180 cm hoog zonder vriesvak
Schuiven naar boven