Itho vlakscherm afzuigkappen


Als je een open keuken hebt, wil je de geuren en dampen van het koken zo snel mogelijk afvoeren. Een goede afzuigkap is dan ook essentieel. Itho is een gerenommeerd merk op het gebied van afzuigkappen en heeft een ruim assortiment uitstekende apparatuur, waaronder vlakscherm afzuigkappen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Itho vlakscherm afzuigkappen.

Wat zijn vlakscherm afzuigkappen?

Vlakscherm afzuigkappen zijn afzuigkappen die in het keukenkastje worden geïntegreerd en onder een kastje of plank worden gemonteerd. Wanneer je de afzuigkap wilt gebruiken, schuif je het scherm naar voren. Door de vlakke vorm en het subtiele design past een vlakscherm afzuigkap perfect in een moderne keuken.

Voordelen van Itho vlakscherm afzuigkappen

Itho vlakscherm afzuigkappen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere afzuigkappen. Zo zijn ze aantrekkelijk geprijsd en zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor er altijd een afzuigkap bij zit die geschikt is voor jouw keuken. Daarnaast zijn Itho vlakscherm afzuigkappen gemakkelijk te installeren en doordat ze in het keukenkastje worden geïntegreerd, nemen ze weinig ruimte in beslag.

Capaciteit en geluidsniveau

Bij het kiezen van een afzuigkap is het belangrijk om te letten op de capaciteit en het geluidsniveau. De capaciteit geeft aan hoeveel lucht de afzuigkap per uur kan afvoeren. Bij Itho vlakscherm afzuigkappen varieert de capaciteit tussen de 180 en 260 m³ per uur. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibels (dB). Hoe hoger het aantal dB, hoe meer lawaai de afzuigkap produceert. Itho vlakscherm afzuigkappen hebben een gemiddeld geluidsniveau van 59 dB.

Afvoeren of recirculeren

Je kunt ervoor kiezen om de lucht af te voeren naar buiten, maar je kunt ook kiezen voor recirculatie, waarbij de lucht wordt gefilterd en weer de keuken in wordt geblazen. Bij Itho vlakscherm afzuigkappen is het mogelijk om zowel af te voeren als te recirculeren. Als je kiest voor recirculatie, is het belangrijk om regelmatig de filters te vervangen.

Design en extra functies

Itho vlakscherm afzuigkappen hebben een strak en tijdloos design. Naast de basisfunctie van het afzuigen van dampen en geuren hebben sommige modellen extra functies, zoals een timer, led-verlichting en een automatische naloopstand. Dit laatste houdt in dat de afzuigkap nog enkele minuten na blijft draaien om de laatste dampen en geuren weg te zuigen.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je Itho vlakscherm afzuigkap optimaal blijft presteren, is goed onderhoud belangrijk. Maak de filters regelmatig schoon met warm water en afwasmiddel. Bij recirculatie is het belangrijk om de koolstoffilters regelmatig te vervangen en het vetfilter jaarlijks te vernieuwen.

Prijs

De prijs van een Itho vlakscherm afzuigkap varieert, afhankelijk van het model en de capaciteit. De prijzen beginnen bij ongeveer € 100,- en lopen op tot € 300,-. Houd er wel rekening mee dat je bij recirculatie nog extra kosten hebt voor de koolstoffilters.

Conclusie

Itho vlakscherm afzuigkappen zijn een goede keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatieve afzuigkap die aantrekkelijk geprijsd is en weinig ruimte inneemt. Met verschillende modellen en capaciteiten is er altijd een afzuigkap die past bij jouw wensen en behoeften. Zorg wel voor goed onderhoud en vervang de filters tijdig voor een optimale werking.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Itho vlakscherm afzuigkappen moeilijk te installeren?
– Nee, Itho vlakscherm afzuigkappen zijn gemakkelijk te installeren en worden geleverd met een duidelijke handleiding.
2. Hoe vaak moet ik de filters vervangen?
– Dit hangt af van het model en het gebruik, maar over het algemeen is het aan te raden om de filters elke 3 tot 6 maanden schoon te maken of te vervangen.
3. Kan ik een Itho vlakscherm afzuigkap aansluiten op de centrale afzuiging?
– Ja, dit is mogelijk. Zorg er wel voor dat de afzuigkap geschikt is voor centrale afzuiging.
4. Kan ik een Itho vlakscherm afzuigkap recirculerend gebruiken?
– Ja, bij veel modellen is dit mogelijk. Zorg wel dat je tijdig de filters vervangt.
5. Hoeveel geluid maakt een Itho vlakscherm afzuigkap?
– Het geluidsniveau van Itho vlakscherm afzuigkappen varieert van 56 tot 66 dB, afhankelijk van het model.

Itho vlakscherm afzuigkappen
Schuiven naar boven