Inductie fornuizen 60 cm


Als je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur, is een van de beste investeringen die je kunt maken een inductiefornuis. Het is energiezuinig, snel en responsief, en bovenal een geweldige toevoeging aan elke keuken. In dit artikel vind je de beste inductie fornuizen van 60 cm voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, waar je in Nederland kunt kopen, en een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je inductie fornuis haalt.

Waarom zou je een inductie fornuis moeten kopen?

Of je nu een hartstochtelijke thuiskok of een keukenprofessional bent, inductie koken kan je veel voordelen bieden.

Energiezuinig

In tegenstelling tot een gasfornuis, dat ontsnappende warmte verbruikt, werkt een inductie kookplaat via magnetische velden die directe warmte in de pan genereren, zodat het koken efficiënter is en je geld bespaart op je energierekening.

Sneller en responsiever

Met een inductie fornuis kun je sneller en responsiever koken dan met een gasfornuis omdat de kookplaten direct opwarmen en afkoelen. Je hoeft dus niet langer te wachten tot je gasfornuis opwarmt voordat je kunt beginnen met koken.

Waar je op moet letten bij het kopen van een inductie fornuis

Als je op zoek bent naar een inductie fornuis, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Formaat

Inductie fornuizen zijn er in verschillende formaten, dus het is belangrijk om te meten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en waar het fornuis moet worden geplaatst. Voor kleine keukens kan een inductie fornuis van 60cm perfect werken.

Vermogen

Het vermogen dat nodig is, hangt af van hoeveel pannen je tegelijkertijd wilt gebruiken. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de pan opwarmt en hoe efficiënter de kookplaat werkt.

Veiligheidsfuncties

Veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging, kindervergrendeling en restwarmte-indicatoren zijn belangrijke functies om ervoor te zorgen dat je veilig kunt koken en ongelukken kunt voorkomen.

De beste inductie fornuizen van 60 cm

Er zijn veel verschillende soorten inductie fornuizen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij je past. Deze geselecteerde fornuizen bieden de beste kwaliteit en prestaties in hun prijsklasse, en zorgen ervoor dat je geen spijt krijgt van je aankoop.

1. Miele KM 6322-1 Inductie kookplaat

Miele is een bekend merk dat garant staat voor kwaliteit. Deze inductie kookplaat heeft een hoog vermogen van 7,4 kW, dat verdeeld is over vier kookzones van verschillende groottes. Het heeft ook een automatische panherkenning functie, die het vermogen aanpast aan de grootte van de pan, waardoor je nog meer energie bespaart.

2. Siemens EH675LFC1E Inductie Kookplaat

Siemens EH675LFC1E Inductie Kookplaat heeft 2 flexibele kookzones waarmee redelijk grote pannen makkelijk geplaatst kunnen worden. Het vermogen is 7,4 kW en de kookplaat is voorzien van touch control bediening.

3. AEG IKE84441FB Inductiekookplaat

Met de potentie om meerdere pannen tegelijkertijd te verwarmen, heeft de AEG IKE84441FB Inductiekookplaat vier zones. Deze kookplaat heeft een vermogen van tot 7,4 kW. Met de touchbediening geef je volledig up-to-date besturing voor alle verwarmingszones tijdens het kookproces.

4. Bosch PUE611BF1J Inductiekookplaat

De Bosch PUE611BF1J inductiekookplaat garandeert je de beste prijs-kwaliteitverhouding. De 4 kookzones met een totaalvermogen van 7,2 kW bieden de flexibiliteit voor elk soort koken. De veiligheidskenmerken omvatten het kinderslot, automatische uitschakeling en restwarmte-indicatoren.

Hoe haal je het meeste uit je inductie fornuis

Hier zijn enkele handige tips om je inductie fornuis optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat:

Gebruik de juiste pannen

Gebruik alleen pannen die geschikt zijn voor inductie koken. Pannen moeten zijn gemaakt van ferromagnetisch materiaal, zoals gietijzer of roestvrij staal.

Gebruik precies de juiste maat pan

Gebruik alleen pannen die de juiste grootte hebben voor de kookplaten. Een te kleine of te grote pan zal het vermogen van het fornuis niet optimaliseren.

Regelmatig onderhoud

Maak de kookplaat regelmatig schoon volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat er geen overgekookt voedsel of vloeistoffen achterblijven en veeg de oppervlakken regelmatig schoon.

Conclusie

Een inductie fornuis van 60 cm kan een geweldige investering zijn voor je keuken. Het is energiezuinig, responsief en bovenal gemakkelijk in gebruik. Door de selectie van de beste inductie fornuizen van 60 cm voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en onze handige tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je inductie fornuis haalt, hopen we dat je de juiste keuze kunt maken en optimaal kunt genieten van je kookervaring.

Veelgestelde vragen

1. ZIJN inductie fornuizen energiezuinig?
Ja, inductie fornuizen zijn energiezuinig omdat ze weinig hitte verloren laten gaan en direct de warmte in de pan genereren.

2. Kan ik alle pannen gebruiken op een inductie fornuis?
Nee, alleen pannen die zijn gemaakt van ferromagnetisch materiaal, zoals roestvrij staal of gietijzer, kunnen worden gebruikt op inductie fornuizen.

3. Kan ik mijn inductie fornuis beschadigen als ik de verkeerde pan gebruik?
Ja, het gebruik van de verkeerde pan kan ernstige schade aan de kookplaat veroorzaken en het koken verminderen. Gebruik altijd pannen die zijn gemaakt van ferromagnetisch materiaal.

4. Hoe vaak moet ik mijn inductie fornuis reinigen?
Je moet je inductie fornuis na elk gebruik schoonvegen, maar het is ook belangrijk om de kookplaat regelmatig grondig schoon te maken volgens de instructies van de fabrikant.

5. Hoe lang gaan inductie fornuizen mee?
Een goed onderhouden inductie fornuis kan jaren meegaan, tot wel 10-15 jaar of langer!

Inductie fornuizen 60 cm
Schuiven naar boven