Inbouw kookplaten voor nisbreedte van 56 cm


Wanneer je op zoek bent naar een inbouw kookplaat voor een nisbreedte van 56 cm, zijn er diverse opties om uit te kiezen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten inbouw kookplaten en welke geschikt zijn voor de nisbreedte van 56 cm.

Soorten inbouw kookplaten

Er zijn verschillende soorten inbouw kookplaten beschikbaar. Hierbij kun je denken aan:

Inductiekookplaten

Inductiekookplaten zijn de laatste jaren heel populair geworden. Ze werken door middel van elektromagnetische inductie en verwarmen zo alleen het kookgerei. Hierdoor zijn ze erg energiezuinig.

Keramische kookplaten

Keramische kookplaten zijn kookplaten waarvan het oppervlak van glas is gemaakt. Het verwarmingselement zit onder de glasplaat en wordt verwarmd wanneer je de kookplaat aanzet.

Gaskookplaten

Gaskookplaten zijn de traditionele kookplaten en werken door middel van gas. Ze zijn populair vanwege de nauwkeurige controle over de temperatuur en de snelle verhitting.

Vrijstaande kookplaten

Als een inbouw kookplaat niet geschikt is voor jouw keuken, kun je ook kiezen voor een vrijstaande kookplaat. Deze kun je overal in de keuken neerzetten waar er een stopcontact en een plek om de kookplaat neer te zetten beschikbaar is.

Geschikte inbouw kookplaten voor een nisbreedte van 56 cm

Bij het kiezen van een inbouw kookplaat voor een nisbreedte van 56 cm zijn er diverse opties. Hieronder bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Inductiekookplaat voor 56 cm nisbreedte

Een inductiekookplaat die geschikt is voor een nisbreedte van 56 cm is bijvoorbeeld de AEG IKB64401XB. Deze kookplaat heeft een flexibele kookzone van 18 x 28 cm, waarbij twee zones kunnen worden gecombineerd voor grotere pannen of braadsledes.

Keramische kookplaat voor 56 cm nisbreedte

Een keramische kookplaat die geschikt is voor een nisbreedte van 56 cm is bijvoorbeeld de Etna T303ZT. Deze kookplaat heeft vier kookzones, waarvan één een uitbreidbare kookzone is voor grotere pannen.

Gaskookplaat voor 56 cm nisbreedte

Een gaskookplaat die geschikt is voor een nisbreedte van 56 cm is bijvoorbeeld de Bosch PCH615B9TI. Deze kookplaat heeft vier branders, waarvan één wokbrander.

Handige tips bij het kiezen van een inbouw kookplaat

Bij het kiezen van een inbouw kookplaat voor een nisbreedte van 56 cm kun je op de volgende zaken letten:

Bediening

Er zijn kookplaten met tiptoetsbediening, draaiknoppen of een combinatie hiervan. Bedenk wat jij het prettigst vindt.

Aantal kookzones

Hoeveel kookzones heb je nodig? Bedenk ook of je graag een uitbreidbare kookzone wilt, indien je weleens grotere pannen gebruikt.

Energieverbruik

Inductiekookplaten zijn het meest energiezuinig, gevolgd door keramische kookplaten en gaskookplaten.

Design

Er zijn verschillende designs beschikbaar, van strak en modern tot landelijk en klassiek. Kies een design dat past bij jouw keukenstijl.

Conclusie

Als je een inbouw kookplaat zoekt voor een nisbreedte van 56 cm, zijn er diverse opties. Kies voor een inductiekookplaat als je graag energiezuinig kookt, voor een keramische kookplaat als je een strakke uitstraling wilt en voor een gaskookplaat als je houdt van een traditionele manier van koken.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik een inbouw kookplaat vervangen door een vrijstaande kookplaat als de nisbreedte niet geschikt is?

Ja, dat kan. Kijk dan wel goed naar de afmetingen van de vrijstaande kookplaat en of deze past op de gewenste plek in de keuken.

2. Moet ik kiezen voor een kookplaat met een afzuigsysteem als ik geen afzuigkap heb?

Nee, dat is geen must. Er zijn ook kookplaten met geïntegreerde afzuiging, maar die zijn vaak wel duurder.

3. Moet ik speciale pannen gebruiken voor een inductiekookplaat?

Het is aan te raden om pannen te gebruiken die geschikt zijn voor inductie, maar je kunt ook een inductie-adapter gebruiken om gewone pannen te gebruiken.

4. Kan ik een gas- en inductiekookplaat in één kookplaat krijgen?

Ja, dat kan. Er zijn kookplaten die zowel gas- als inductiezones hebben.

5. Moet ik de kookplaat afdekken als ik deze niet gebruik?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt de kookplaat gewoon laten afkoelen voordat je hem schoonmaakt.

Inbouw kookplaten voor nisbreedte van 56 cm
Schuiven naar boven