Fritel frituurpannen 5 tot 10 liter


Als je op zoek bent naar een professionele frituurpan met een capaciteit van 5 tot 10 liter, dan is de Fritel frituurpan zeker iets voor jou. In dit artikel leer je alles over deze geweldige frituurpan, van de kenmerken en functies tot de verschillende modellen die beschikbaar zijn.

Waarom een Fritel frituurpan?

Een Fritel frituurpan biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere frituurpannen op de markt. Allereerst is het een zeer duurzaam apparaat met een lange levensduur. Het heeft ook een verstelbare thermostaat zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt instellen en het heeft een groot handvat om de frituurpan gemakkelijk te verplaatsen.

Andere voordelen van de Fritel frituurpan zijn onder meer een koude zone die ervoor zorgt dat de olie schoon blijft en langer meegaat, een uitneembare binnenpan die zorgt voor eenvoudige reiniging, en een veiligheidssysteem dat voorkomt dat de olie overkookt of dat er sprake is van oververhitting.

Kenmerken en functies

De Fritel frituurpan is beschikbaar in verschillende modellen en met verschillende kenmerken. Zo zijn er modellen die een kijkvenster hebben, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe het met de voedselbereiding gaat, en er zijn modellen met een dubbele frituurmand zodat je verschillende soorten voedsel tegelijk kunt bereiden.

Een ander belangrijk kenmerk van de Fritel frituurpan is dat het een koude zone heeft. Dit betekent dat de olie in de frituurpan niet verontreinigd raakt met kleine stukjes voedsel die tijdens het frituren kunnen loskomen. Dit zorgt voor een schonere en gezondere manier van frituren en verlengt tevens de levensduur van de olie.

Verschillende modellen beschikbaar

Fritel biedt verschillende modellen van hun frituurpan aan, waarvan sommige beschikbaar zijn met een inhoud van 5 tot 10 liter. Hieronder staan enkele van de populairste modellen die momenteel op de markt zijn:

Fritel FR 1465

Deze frituurpan heeft een inhoud van 5 liter en is uitgerust met een verstelbare thermostaat, een koude zone en een uitneembare binnenpan. Het heeft ook een groot handvat en een hittebestendig glazen deksel.

Fritel FR 1460

De FR 1460 heeft een inhoud van 5 liter en wordt geleverd met een frituurmand en een druiprek. Het heeft ook een koude zone, een verstelbare thermostaat en een uitneembare binnenpan.

Fritel FR 1490

De FR 1490 heeft een inhoud van 5 liter en wordt geleverd met een dubbele frituurmand en een druiprek. Het heeft ook een koude zone, een verstelbare thermostaat en een uitneembare binnenpan.

Fritel FR 1500

De FR 1500 heeft een inhoud van 8 liter en wordt geleverd met een frituurmand en een druiprek. Het heeft ook een koude zone, een verstelbare thermostaat en een uitneembare binnenpan.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een professionele frituurpan met een capaciteit van 5 tot 10 liter, dan is de Fritel frituurpan zeker iets voor jou. Het biedt verschillende functies en kenmerken waardoor het gemakkelijk te gebruiken en duurzaam is. En met de verschillende modellen die beschikbaar zijn, zal er zeker een Fritel frituurpan zijn die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de grootte van de frituurmanden van de Fritel frituurpannen?
– Dit verschilt per model. Sommige modellen hebben een enkele frituurmand en andere hebben een dubbele frituurmand.

2. Hoe maak je de Fritel frituurpan schoon?
– De binnenpan is uitneembaar en kan gemakkelijk worden gereinigd met warm sopje en een zachte spons. Het deksel en de buitenkant van de frituurpan kunnen worden gereinigd met een vochtige doek.

3. Wat is de koude zone?
– De koude zone is het gedeelte van de frituurpan waar de temperatuur iets lager is dan in de rest van de pan. Hierdoor blijven kleine stukjes voedsel die tijdens het frituren loskomen, niet in de olie zwemmen, wat de olie schoon houdt en de levensduur verlengt.

4. Kan ik andere soorten olie gebruiken dan plantaardige olie in de Fritel frituurpan?
– Ja, je kunt andere soorten olie gebruiken, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen om ervoor te zorgen dat je frituurpan goed werkt.

5. Zijn Fritel frituurpannen veilig te gebruiken?
– Ja, Fritel frituurpannen zijn veilig in gebruik. Ze hebben verschillende veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling. Lees echter altijd de instructies van de fabrikant voordat je de frituurpan gebruikt.

Fritel frituurpannen 5 tot 10 liter
Schuiven naar boven