Etna 2 fasen fornuizen


Als je een professionele kok bent of als koken een van je hobby’s is, is het hebben van de juiste fornuis van essentieel belang. Een 2 fasen fornuis is een type fornuis dat steeds populairder wordt. Het biedt meer functionaliteit dan een standaard fornuis en maakt het koken gemakkelijker en efficiënter. In dit artikel gaan we dieper in op de kenmerken en voordelen van de Etna 2 fasen fornuizen.

Wat is een Etna 2 fasen fornuis?

Een Etna 2 fasen fornuis is een type fornuis dat bestaat uit twee verschillende kookplaten: één standaard kookplaat en één grotere wokbrander. De wokbrander is een krachtige brander die wordt gebruikt om te wokken, maar ook voor sauteren, sudderen en even snel opwarmen. Het standaard kookvlak kan worden gebruikt voor het bereiden van andere gerechten zoals stoofschotels en soepen.

Waarom zou je moeten investeren in een Etna 2 fasen fornuis?

Er zijn veel redenen om te investeren in een Etna 2 fasen fornuis. Ten eerste biedt het je meer flexibiliteit in de keuken. Met de grotere wokbrander kun je ingrediënten snel verwarmen en bereiden, terwijl het standaard kookvlak kan worden gebruikt voor andere ingrediënten of gerechten. Bovendien bespaart het hebben van twee kookoppervlakken je ook tijd, omdat je niet telkens hoeft te wachten tot een pan leeg is voordat je met de volgende kunt beginnen.

Een ander voordeel van het hebben van een Etna 2 fasen fornuis is dat het je, vanwege de capaciteit, ook de kans geeft om meer gerechten tegelijkertijd te koken. Dit is vooral handig als je voor een groot gezelschap kookt. Binnen korte tijd kunnen er verschillende gerechten op tafel staan.

Ten slotte biedt het hebben van een Etna 2 fasen fornuis je ook een meer esthetische uitstraling van de keuken en verhoogt het de waarde van je huis.

De beste Etna 2 fasen fornuizen

Er zijn verschillende Etna 2 fasen fornuizen op de markt. Hieronder vind je de top 3:

1. Etna T106VRVSA: dit is een vrijstaand fornuis met een keramische kookplaat en 6 verschillende functies. Het heeft een inhoud van 60 liter en heeft energielabel A+. Met de wokbrander heb je de mogelijkheid om snel te koken en de keramische kookplaat maakt het schoonmaken gemakkelijk.

2. Etna T106HRVSA: Dit is een 4-pits fornuis met een gaskookplaat. De wokbrander heeft een vermogen van 3,5 kW, wat het mogelijk maakt om snel op te warmen en te wokken. Het heeft energielabel A.

3. Etna FGV350RVS: dit fornuis heeft een exclusief uiterlijk dankzij het roestvrijstalen design. Het heeft een inhoud van 50 liter en vier gaspitten. Het beschikt ook over een handige wokbrander. Het heeft energielabel A.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Etna 2 fasen fornuis?

Bij het kopen van een Etna 2 fasen fornuis zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden:

– Het vermogen van de wokbrander. Dit moet vrij krachtig zijn om te kunnen wokken en snel op te warmen.
– Het aantal branders en de grootte ervan.
– De grootte van de oven en de verschillende ovenfuncties die beschikbaar zijn.
– Het materiaal van de kookplaat en hoe gemakkelijk deze schoon te maken is.
– Het energielabel van het fornuis.

Hoe onderhoud je een Etna 2 fasen fornuis?

Om ervoor te zorgen dat je Etna 2 fasen fornuis optimaal blijft werken, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Hier zijn een paar tips:

– Maak het fornuis regelmatig schoon, vooral na gebruik. Dit voorkomt ophoping van vet en vuil.
– Gebruik alleen milde reinigingsmiddelen om schade aan het fornuis te voorkomen.
– Controleer regelmatig of alle onderdelen naar behoren functioneren.
– Laat het fornuis, voordat je het schoonmaakt, goed afkoelen om te voorkomen dat je jezelf verbrandt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om te koken en meer flexibiliteit wilt in de keuken, dan is een Etna 2 fasen fornuis een uitstekende keuze. Het biedt je de kans om meer gerechten tegelijkertijd te koken en is bovendien gemakkelijk in onderhoud. Door te investeren in een Etna 2 fasen fornuis, haal je niet alleen meer functionaliteit in huis, maar ook een stijlvol ontwerp dat je keuken een extra touch geeft.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een Etna 2 fasen fornuis en een standaard gasfornuis?

Een Etna 2 fasen fornuis heeft een standaard kookplaat en een wokbrander, terwijl een standaard gasfornuis alleen pitten heeft. De wokbrander van een Etna 2 fasen fornuis is krachtiger en efficiënter dan de standaard pitten.

2. Wat is het energielabel van een Etna 2 fasen fornuis?

Het energielabel is afhankelijk van het specifieke fornuis. Over het algemeen hebben Etna 2 fasen fornuizen een energielabel van A of hoger.

3. Kan ik een Etna 2 fasen fornuis gebruiken in een kleine keuken?

Ja, er zijn verschillende maten van Etna 2 fasen fornuizen beschikbaar. Je kunt er een kiezen die past in de beschikbare ruimte van je keuken.

4. Wat zijn de beste manieren om een Etna 2 fasen fornuis schoon te maken?

Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om de kookplaat schoon te maken. Gebruik voor de oven een geschikte ovenreiniger en volg de instructies op de verpakking.

5. Is het mogelijk om met een Etna 2 fasen fornuis te bakken?

Ja, Etna 2 fasen fornuizen hebben altijd een oven met verschillende functies, waaronder bakken. Je kunt hier verschillende soorten gerechten in bereiden, van gebak tot stoofschotels.

Etna 2 fasen fornuizen
Schuiven naar boven