Eiland afzuigkappen van 90 cm breed


Als je een keuken hebt met een kookeiland, is een eiland afzuigkap onmisbaar. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een eiland afzuigkap van 90 cm breed? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over eiland afzuigkappen van 90 cm breed.

Waarom heb je een eiland afzuigkap nodig?

Een eiland afzuigkap is nodig om dampen, geuren en vet te verwijderen die vrijkomen bij het koken op een kookeiland. Zo voorkom je dat deze vervelende luchtjes zich in de rest van de keuken en huis verspreiden. Daarnaast zorgt een eiland afzuigkap ook voor goede ventilatie in de keuken en voorkomt deze vochtproblemen.

Hoe werkt een eiland afzuigkap?

Een eiland afzuigkap zuigt de dampen en geuren op die vrijkomen tijdens het koken. Deze dampen worden door het vetfilter gefilterd en vervolgens naar buiten geblazen via een afvoerkanaal. Bij recirculatie wordt de gefilterde lucht naar de keuken teruggeblazen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een eiland afzuigkap?

– Grootte: meet de grootte van je kookeiland goed op en kies een afzuigkap die daarbij past.
– Afzuigvermogen: zorg ervoor dat het afzuigvermogen past bij de grootte van je keuken en kookplaat.
– Geluidsniveau: let op het maximale geluidsniveau dat de afzuigkap produceert.
– Type filters: kies tussen een vetfilter en koolstoffilter of beide.
– Design: er zijn verschillende designs beschikbaar, kies het design dat bij je keuken past.
– Prijs: eiland afzuigkappen van 90 cm breed zijn over het algemeen duurder dan andere afzuigkappen, houd hier rekening mee.

Soorten eiland afzuigkappen

– Plafondunit: makkelijk te installeren en ziet er esthetisch uit. De afzuigkap wordt aan het plafond opgehangen en trekt lucht direct naar boven.
– Downdraft afzuigkap: speciaal ontworpen voor kookeilanden. De afzuigkap zit in het kookeiland en komt omhoog op het moment dat je gaat koken.
– Wand-geplaatst: hangt aan de muur achter het kookeiland en trekt de lucht weg van de kookplaat.
– Wervelstroomafzuiging: De kooklucht wordt dankzij de wervelingen gelijkmatig verdeeld en langs de vetfilters van de afzuigkap geleid.

Onderhoud en schoonmaken

– Maak regelmatig de filters schoon of vervang ze indien nodig.
– Maak de afzuigkap regelmatig schoon met een sopje en zachte doek.
– Zorg ervoor dat je de afzuigkap wekelijks schoonmaakt om geur- en bacterievorming te voorkomen.

Voordelen van een eiland afzuigkap

– Verwijdert kookdampen en geuren effectief
– Zorgt voor goede ventilatie in de keuken
– Voorkomt vochtproblemen
– Voegt stijl en design toe aan je keuken

Conclusie

Een eiland afzuigkap van 90 cm breed is een onmisbaar apparaat in een keuken met een kookeiland. Het is belangrijk om goed op de grootte, afzuigvermogen en geluidsniveau te letten bij het kopen van een eiland afzuigkap. Bovendien zijn er verschillende soorten eiland afzuigkappen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een vetfilter en een koolstoffilter?

Een vetfilter filtert vet uit de lucht en een koolstoffilter absorbeert geuren en rook. Sommige afzuigkappen hebben zowel een vet- als koolstoffilter.

2. Moet ik een afvoerkanaal installeren voor mijn eiland afzuigkap?

Ja, als je een afzuigkap met afvoerkanaal hebt, moet er een afvoerkanaal naar buiten worden geïnstalleerd om de lucht af te voeren.

3. Kan ik een eiland afzuigkap zelf installeren?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een installateur te raadplegen voor de installatie van een eiland afzuigkap vanwege de complexiteit ervan.

4. Hoe vaak moet ik mijn filters vervangen?

Dit hangt af van hoe vaak je de afzuigkap gebruikt en hoeveel vet en vuil de filters opvangen. Controleer de filters regelmatig en vervang ze indien nodig.

5. Kan ik een eiland afzuigkap gebruiken voor een gasfornuis?

Ja, een eiland afzuigkap kan worden gebruikt voor zowel gas- als elektrische kookplaten. Zorg er wel voor dat het afzuigvermogen past bij de grootte van de kookplaat.

Eiland afzuigkappen van 90 cm breed
Schuiven naar boven