Cratoni fietshelmen


Als het gaat om veiligheid tijdens het fietsen, is het dragen van een fietshelm essentieel. Een goede fietshelm kan het verschil maken tussen een ernstig hoofdletsel of mildere verwondingen bij een valpartij. Een van de beste fietshelmmerken op de markt is Cratoni, een Duits bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve en veilige helmen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het merk Cratoni, hun geschiedenis en het assortiment van fietshelmen dat ze aanbieden.

Wat is Cratoni?

Cratoni is een Duits bedrijf dat in 1985 werd opgericht. Het merk staat bekend om zijn geavanceerde fietshelmen die zijn ontworpen om de veiligheid van fietsers te waarborgen tijdens het rijden.

Innovatieve en unieke ontwerpen

Cratonis fietshelmen hebben een aantal unieke en innovatieve ontwerpen die ze onderscheiden van andere merken. Een van die ontwerpen is hun ConeHead-systeem. In plaats van alleen maar EPS-schuim in de helm te gebruiken, is de helm met dit systeem opgebouwd uit twee lagen polystyreen. Dit zorgt voor extra bescherming bij een impact, omdat de tweede laag als een demping werkt en zo de impact kan absorberen.

Cratoni helmlijnen

Cratoni heeft verschillende helmlijnen. Hieronder volgt een selectie van de populairste lijnen.

Commuter

De Commuter-lijn is bedoeld voor stadsfietsers die op zoek zijn naar een veilige en lichte helm. Het ontwerp van deze helmen is stijlvol en eenvoudig, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

AllSet

AllSet-helmen zijn geschikt voor allround fietsgebruik. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor zowel offroad- als verhard gebruik. Deze lijn helmen is licht en goed geventileerd.

C-Maniac

De C-Maniac-lijn is voor degenen die graag de grenzen opzoeken op hun fiets. Deze helmen hebben een opvallend en origineel ontwerp, maar zijn nog steeds licht en veilig.

C-Loom

De C-Loom-lijn is bedoeld voor racefietsers. Deze lijn helmen is aërodynamisch en heeft een gestroomlijnd ontwerp, waardoor ze ideaal zijn voor snelheid.

Welke Cratoni helm past bij jou?

Cratoni heeft een breed scala aan helmen die geschikt zijn voor verschillende soorten fietssport en gebruik. Het is belangrijk om de juiste helm te kiezen voor jouw type fietsen en fietsomstandigheden.

Waarom zou je kiezen voor een Cratoni-helm?

Er zijn verschillende redenen waarom Cratoni-helmen een uitstekende keuze zijn voor fietsers. Ten eerste hebben ze innovatieve ontwerpen die extra bescherming bieden. Daarnaast zijn de helmen licht en comfortabel om te dragen en bieden ze goede ventilatie. Het merk maakt ook gebruik van hoogwaardige materialen en heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de geschiedenis van Cratoni, hun innovatieve ontwerpen en de verschillende helmlijnen die ze aanbieden. Als je op zoek bent naar een veilige en betrouwbare fietshelm, dan is Cratoni een merk dat je zeker in overweging moet nemen.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Cratoni-helmen duurzaam?
Ja, Cratoni-helmen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn duurzaam in gebruik.

2. Zijn Cratoni-helmen geschikt voor kinderen?
Ja, Cratoni heeft speciale helmen ontworpen voor kinderen.

3. Zijn Cratoni-helmen lichtgewicht?
Ja, Cratoni-helmen zijn over het algemeen lichtgewicht.

4. Is het veilig om online een Cratoni-helm te kopen?
Ja, het is veilig om online een Cratoni-helm te kopen bij een geautoriseerde verkoper.

5. Moet ik mijn Cratoni-helm na een valpartij vervangen?
Ja, het wordt aanbevolen om een helm te vervangen na een valpartij om er zeker van te zijn dat deze nog steeds volledig functioneel is en optimale bescherming biedt.

Cratoni fietshelmen
Schuiven naar boven