Concept waterkokers

Als kookliefhebber wil je natuurlijk alleen het beste gerei in je keuken hebben. Een waterkoker om snel water te kunnen koken voor thee, koffie of soep is onmisbaar. Maar waarom zou je niet kiezen voor een stijlvolle en innovatieve waterkoker, die niet alleen functioneel is, maar ook een eyecatcher in je keuken? We hebben het hier over de concept waterkoker – een product dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. In dit artikel bespreken we de voordelen, nadelen en de verschillende soorten concept waterkokers.

Wat is een concept waterkoker?

Een concept waterkoker is een ontwerp dat je doet verbazen. Een waterkoker, maar dan in een futuristisch jasje. Het is niet zomaar een gewone waterkoker die je normaal bij de supermarkt haalt. Het gaat hierbij om kunststukjes met speciale functies, waardoor je ervaring van het zetten van thee of koffie wordt verbeterd. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en kleuren.

Voordelen van een concept waterkoker

Een van de grootste voordelen van een concept waterkoker is het unieke en moderne design. Bij een alsmaar groeiende interesse voor design in het huis, is het fijn om ook op het aanrecht iets moois neer te kunnen zetten. Daarnaast zijn de meeste waterkokers gemaakt van hoogwaardige materialen als roestvrijstaal en glas, waardoor je langdurig van jouw waterkoker kan genieten. Bovendien zijn de meeste concept waterkokers voorzien van extra functies zoals temperatuurregeling en warmhoudfuncties.

Nadelen van een concept waterkoker

Het voornaamste nadeel van een concept waterkoker is de hogere aanschafprijs ten opzichte van een reguliere waterkoker. Toegegeven, je krijgt waar voor je geld. Een ander minpunt kan de vorm zijn; een concept waterkoker moet wel passen bij de rest van je keukendesign. Bovendien zijn de meeste concept waterkokers niet draadloos.

Soorten concept waterkokers

Met de groeiende vraag naar concept waterkokers, zijn er inmiddels talloze soorten op de markt. Hierbij een overzicht van de meest gekozen soorten:

Retro waterkokers

Misschien wel de populairste soort, vanwege het nostalgische ontwerp. Deze waterkokers zijn vaak verkrijgbaar in felle kleuren, wat het ietwat ouderwetse ontwerp weer compenseert.

Glas waterkokers

Deze waterkokers zijn helemaal transparant, waardoor je het water ziet koken en het dus ook gemakkelijk is om te zien of het water al op temperatuur is. Het glazen design geeft een chique uitstraling aan je keuken.

Elektrische waterkokers

Bij deze soort worden er geen warmtebronnen gebruikt. Het water wordt door middel van elektriciteit verwarmd. Dit is de meest efficiënte en snelste soort en is dus ideaal als je snel een kopje thee wilt zetten.

Design waterkokers

Bij deze soort waterkokers draait het voornamelijk om het design. Het ontwerp kan heel apart zijn, wat het juist zo interessant maakt om in huis te hebben.

Conclusie

Hoewel de aanschafprijs bij een concept waterkoker hoger ligt dan bij een reguliere waterkoker, krijg je er wel wat voor terug. Ze zijn qua design uniek en modern en ook op het gebied van extra functies zoals temperatuurregeling lopen ze ver vooruit op de gewone waterkoker. Wel is het belangrijk om enigszins te beslissen of het design van de waterkoker bij de keuken past en of extra’s als warmhoud functies ook nodig zijn.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik alleen design waterkokers kopen van bekende merken?
Nee, er zijn ook onbekendere merken die mooie en innovatieve waterkokers op de markt brengen. Het is verstandig om reviews van deze merken te checken voordat je iets koopt.

2. Moet ik een glazen waterkoker vaak schoonmaken?
Ja, een glazen waterkoker heeft de neiging om snel aanslag te krijgen omdat je het water ziet koken. Het af en toe schoonmaken van de koker met schoonmaakmiddelen voorkomt dit.

3. Welke soort waterkoker is het beste als ik snel warm water nodig heb?
De elektrische waterkoker, omdat deze het snelste werkt.

4. Kan ik kiezen voor een neutraal design met een concept waterkoker?
Ja, er zijn ook concept waterkokers in een simpel en chique design.

5. Hoe kan ik mijn concept waterkoker het beste onderhouden?
Lees altijd de instructies van de waterkoker. Meestal is het afnemen met een vochtige doek en het regelmatig ontkalken van de waterkoker voldoende.

Concept waterkokers
Schuiven naar boven